Ordu organik fındığın başkenti oldu

Türkiye'de organik fındık üretiminin her geçen yıl arttığı ve Ordu'nun organik fındık üretiminde lider durumda olduğu bildirildi.

Ordu organik fındığın başkenti oldu
Ordu Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürü Musa Sağlam, il genelinde organik fındık üretiminin her geçen yıl arttığını belirterek, 'Ordu ili organik fındık üretiminde lider durumdadır' dedi.

Kimyasal madde ve tarım ilacı kullanılmadan gerçekleştirilen organik fındık üretiminin Bakanlık tarafından sık sık kontrol ve denetlendiğini belirten Sağlam, Ordu’nun 3 bin 924 ton organik fındık üretimine ulaştığını ve Türkiye’de birinci sırada yer aldığını ifade etti.Sağlam, fındık üretiminin yapıldığı Doğu Karadeniz’de Ordu, Giresun, Samsun, Batı Karadeniz’de ise Bolu, Zonguldak ve Sakarya’da organik fındık üretimi yapıldığını kaydederek, “Bu illerin toplam organik fındık üretimi yaklaşık 11 bin tondur. 2-3 yıl içinde 8 bin 265 ton daha artacak. 6 yıl önce ilimizde 235 üretici yaklaşık 15 dönüm alanda organik fındık üretirken 2013 yılı itibariyle 541 üreticimiz yaklaşık 25 dönüm alanda üretim yapıyor. Ordu ili, 3 bin 924 tonluk üretimle Türkiye’de organik fındık üretiminde ilk sırada yer alıyor" diye konuştu.
ORGANİK FINDIK DAHA PAHALI
Organik fındık üretimi yapmak isteyen üreticilerin bahçelerini istenilen kriterlere uygun hale getirerek 3 yıl boyunca kimyasal madde ve tarım ilacı kullanmayarak normal üretimden organik üretime geçiş yaptığını bildiren Sağlam, ”Organik fındık piyasada diğer fındıktan fiyat olarak yüzde 10 daha avantajlıdır. Bakanlığımızda organik fındık üretimini destekliyor. 3 yıl boyunca organik fındık üreten üreticiye geçen yıl dönüm başına 50 TL destekleme yapıldı. 2014 yılında dönüm başına 70 TL destekleme ödemesi yapılacak" şeklinde konuştu. iha.com.tr

Güncelleme Tarihi: 09 Mayıs 2014, 14:33

Selami Türkoğlu

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner50

banner52