Türk Mutfağı dünyaya açılıyor!

Türkiye’nin tanıtımında önemli rol oynayacak Sirha İstanbul Otel, Catering Hizmetleri Ve Gıda Fuarı tanıtım toplantısı The Marmara Otel’de düzenlendi.

Türk Mutfağı dünyaya açılıyor!

Türkiye’de ilk kez düzenlenecek olan ve Türkiye’nin tanıtımında önemli rol oynayacak Sirha İstanbul Otel, Catering Hizmetleri Ve Gıda Fuarı ve Dünyanın en saygın gastronomi yarışması "Bocuse d'Or'un tanıtım toplantısı 21 Eylül Cuma günü The Marmara Otel’de düzenlendi. Sektör temsilcilerinin ve basın mensuplarının yoğun ilgi gösterdiği toplantıya Bocuse d'Or yarışması şefler komitesinden Şef Mehmet Gürs, GL Events Gastronomik Etkinlikler Direktörü Florent Suplisson ve Sirha Fuarları Direktörü Marie-Odile Fondeur'un konuşmacı olarak katıldılar. Basın toplantısında, "Sirha İstanbul" organizasyonunun Türkiye'ye etkisi, gıda ve yaşam, dünyadaki gastronomi trendleri ve ağırlama sektörü ile ilgili tüm detaylar katılımcılarla paylaşıldı.
Sirha Fuarları Direktörü Marie-Odile Fondeur yaptığı açıklamada; “Sirha ilk kez Lyon’da 30 yıl önce doğdu ve bu yıl da ilk kez İstanbul’da düzenlemeyi planlıyoruz. Türkiye ve Avrupa’dan 150 firma katılımı, 15.000’in üzerinde de ziyaretçi olacak, ayrıca Bocuse d'Or' ve diğeri de Omnivore olmak üzere 2 önemli yarışma da Sirha 2013’de yapılacak” dedi.

GL Events Gastronomik Etkinlikler Direktörü Florent Suplisson ise: “Bocuse d'Or Direktörü olarak şunu belirteyim; Bocuse d'Or dünyanın bu alandaki en ilgi çekici yarışmasıdır, 60’dan fazla ülke katılıyor, bölgesel seçimler yapılıyor Asya, Avrupa, Latin Amerika gibi. Bugün de İstanbul’dayız ve bu yarışmanın lansmanını yapıyoruz. Çünkü, Türkiye’nin ve İstanbul’un bunun bir parçası olup Türk şeflerinin de yeteneklerini dünyaya göstermesini istiyoruz” diye konuştu.

Bocuse d'Or yarışması şefler komitesinden Şef Mehmet Gürs yaptığı konuşmada, Bocuse d'Or Yarışması’nın aşçılar olarak çok önemsedikleri bir etkinlik olduğunu söyleyerek, bu yarışmanın Türkiye’de yapılacak olmasının kendilerini çok heyecanlandırdığını söyledi. Gürs şöyle devam etti: “Çok heyecanlıyız. Bocuse d'Or’un Türkiye’ye gelmesi müthiş bir şey, bu etkinliğin bir parçası olmaktan gururluyuz. Bocuse d'Or, dünyadaki aşçılık yarışmalarını başka boyuta götüren bir organizasyon, kolay bir iş değil. Mart ayında seçmeler olacak, burada kazanan aday Mayıs 2014’de Avrupa finaline gidecek. Bu aday finale kadar 14 ay, olimpiyatlara giden bir atlet gibi bu yarışmaya hazırlanacak. Gerçekten zorlu bir iş. Bu Türk aşçımız Avrupa finalini de geçerse Ocak 2015’de Lyon’da yapılacak  Dünya finaline gidecek. Zorlu bir yol ama oraya gidecek aşçıların hayatını değiştirecek, kariyer yoluna hızlı adımlarla sokacak bir organizasyon. Çok mutluyuz gerçekten.” diye konuştu. 

Sirha ve Bocuse d’Or ilk kez İstanbul’da
Sirha 1983 yılında Lyon’da kurulduğundan beri, herkesin gelecekteki yemek servisi hayallerini gerçekleştirmesi adına yeni çözümler üretmesi ve katılımcılarına ilham vermesi açısından çok önem kazanmıştır. Sirha, Dünya Ağırlama ve Gıda Hizmet etkinliği, iki yılda bir Fransa’nın Lyon kentinde düzenlenmektedir. 2200 yerli ve yabancı ürün standı yer alan Sirha Lyon 2011 fuarı 162,000 ziyaretçi ile 900 gazeteciyi ağırlamıştır. 

Uluslararası gelişmenin bir parçası olarak Sirha Şanghay, Sirha Cenevre ve yanı sıra Sirha İstanbul, Sirha ailesine eklenen yeni fuarlardır. Türkiye’de mesleğin tüm aktörlerinin beklentilerini karşılayacak ilk büyük etkinlik olacak Sirha İstanbul, İstanbul’da sektör profesyonelleriyle buluşmaya hazırlanıyor. Sirha  fuarında simgeleşmiş iki büyük etkinlik de Türkiye’de ilk kez gerçekleştirilecek. Dünyanın en prestijli gastronomi yarışması Bocuse d'Or’ Türkiye Seçmesi ve Omnivore Genç Mutfak Festivali’nde, avant-gard Türk mutfağını “canlı” aşçılık sanatı gösterileriyle süsleyecek dünyaca ünlü şefler sahnede olacaktır.

Türkiye'de ağırlama sektörünün tüm bileşenlerinin beklentilerini karşılayacak olan Sirha İstanbul, otel, restoran ve catering alanında uluslararası etkinliklerle desteklenen en önemli fuar olma özelliğini taşımaktadır. 7-9 Mart 2013’de İstanbul Kongre Merkezi’nde düzenlenecek olan, ünlü şeflerin Türkiye ve uluslararası gastronomiyi tanıtacakları fuarda, yurt içinden ve Gürcistan, Irak, İran, Rusya, Yunanistan, Azerbaycan, Türkmenistan, Kazakistan, Kırgızistan, Özbekistan, Kıbrıs gibi komşu ülkelerden 15,000 ziyaretçi katılımı hedeflenmektedir.

Sirha İstanbul fuarında giriş alanında yer alacak inovatif ürünler bölümünde , Türk ve dünya pazarından yeni ürünler sergilenecek ve katılımcıların beğenisine sunulacaktır.
Amaçlanan, Türk restoran sahipleri ve şefleri restoran endüstrisinin gelecek  trendleri ile ve dünya restoran konseptleri ile biraraya getirmektir.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner50

banner52