Kurban etleri nasıl saklanmalı!

“Yaşam için teknoloji” sloganıyla yaşamı iyileştiren teknolojiler sunan Bosch Ev Aletleri derin dondurucu dünyasında yepyeni bir döneme imza attı.

Kurban etleri nasıl saklanmalı!
Gıdavitrini - Rakipsiz NoFrost teknolojisi, A++ enerji sınıfı ile A enerji sınıfındaki ürünlerden bile yüzde 40 daha tasarruflu oluşu ve son derece kullanışlı özel çekmeceleri sayesinde fark yaratan Bosch çekmeceli derin dondurucular, kolaylıkla tek bir yerde muhafazası mümkün olmayan kurban etlerini altı aya kadar taptaze bir şekilde saklamak için en iyi çözümü sunuyor. Dilediğiniz kadar kurban eti ve kıyma ile mevsim sebze ve meyvelerini, vitamin ve besin değerini koruyarak dondurup, ihtiyacınız olan gıdanın istediğiniz her an elinizin altında olmasını sağlıyor.

“Yaşam için teknoloji” sloganıyla sadece bugünkü değil, gelecekteki yaşamımızı da iyileştiren teknolojiler sunan Bosch Ev Aletleri’nin derin dondurucu dünyasında yepyeni bir döneme imza attığı, sınıfında ilk ve tek olan NoFrost özellikli çekmeceli derin dondurucuları, kurban etlerini saklamanın en iyi çözümünü sunuyor. NoFrost özelliği ile buz çözdürme ve temizleme işlemini ortadan kaldıran Bosch çekmeceli derin dondurucular, A++ enerji sınıfı ile A sınıfı ürünlerden yüzde 40 daha fazla tasarruf sağlıyor. Sandık tipi derin dondurucuların neredeyse yarısı kadar yer kapladığından yerden büyük oranda tasarruf sağlarken, daha fazla depolama imkanı sunuyor. Çekmeceleri sayesinde ürünleri yerleştirme ve saklamayı çok daha düzenli hale getirerek, herkes için kullanım kolaylığı sağlıyor. Ergonomik oluşu ile sandık tipi çekmeceli derin dondurucularda aradığını bulmak için bir metreye yakın bir dolabın içine eğilme derdini de ortadan kaldırıyor. Üstelik, çekmeceler istenildiği zaman çıkartılıp, aynı buzdolabında da olduğu gibi çekmecelerin üzerine oturduğu cam rafların üzerine malzemeler dizilebiliyor. Bu da Kurban Bayramı dolayısıyla miktarı artan et ve kıymalar ile teneke peynir gibi daha büyük ebatlı ya da koli gibi paketlenmiş yiyecekleri, dondurucuya sığdırma derdi olmadan son derece pratik bir şekilde saklama olanağı sunuyor.

Kurban eti nasıl saklanmalı?
Kurban etleri kesim sonrası parçalara ayrılarak beş – altı saat soğumaya bırakılmalıdır. Soğumadan kendi ısısı ile buzdolabına konulan etlerin iç kısımlarının bozulacağı ve kokacağı asla unutulmamalıdır. Bu sebeple soğumadan ve küçük parçalara ayırmadan kesinlikle buzdolabına konulmamalıdır. Kurban etleri bir defada tüketilecek ölçüde küçük parçalar halinde buzdolabında poşetlerde saklanmalı, uzun sürede tüketilecek etler mutlaka dondurulmalıdır. Pişmiş etleri, derin dondurucuda yaklaşık -20°C’de iki – üç ay kalitesini çok fazla kaybetmeden saklayabilirsiniz. Çiğ etler için tavsiye edilen saklama süresi dört - altı ay arasındadır. Etler buzdolabından ihtiyaç kadar çıkartılmalı, donmuş et çözündükten sonra tekrar dondurulmamalıdır. Aynı şey kıymalar için de geçerlidir.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner50

banner52