Perakendeciler üreticileri destekliyor

Türkiye Perakendeciler Federasyonu (TPF), 15-19 Şubat 2012’de gerçekleşecek Tarım ve Gıda Kongresi’ne destek vererek tedarikçilerle sürdürdüğü işbirliğini üreticilere taşıdı.

Perakendeciler üreticileri destekliyor
TPF kongreye katılım ve kongre konularında destek verecek. Kongrenin ilk kurul toplantısına TPF adına Genel Koordinatör Gurbet Altay katıldı.

Türkiye Perakendeciler Federasyonu (TPF), gelecek yıl 15-19 Şubat tarihlerinde gerçekleşecek Tarım ve Gıda Kongresi çalışmalarına katılım ve kongre konularında destek veriyor. TPF Genel Koordinatörü Gurbet Altay özellikle topraktan sofraya gelene kadar tüketicinin son alım yaptığı perakende noktalarındaki bilinçlenmenin çok önemli olduğunu söylüyor.

Altay, “Bu konuda toplumun medya ve eğitimlerle bilinçlenmesinin sağlanması, bir tarım cenneti olan Türkiye’nin tarım ürünlerinde markalaşmaya gitmesi gerekiyor. Tarımda ürün tarladan sofraya gelene kadar tüm evrelerde çalışanların eğitimi önemli” diyor.

Tarım konulu çok katılımlı en büyük kongre

Tarım ve Gıda Kongresi, 65 ülkeden 3 binden fazla ziyaretçi ve katılımcı şirket yöneticisi, akademisyen, bürokrat, perakendeci, imalatçı, fabrika sahibi, tüketici önderi, zincir restoran ve otel sahibi, üretici birliği, tarımsal kooperatif üyeleri gibi sektörün tüm paydaşlarını biraraya getirecek. Anadolu’nun 200 yılda tarım ve gıda üretim teknolojilerinde dünyaya önemli katkıları ve 2050 yılına kadar öngörülen katkıları değerlendirme alanı olacak. Geleneksel hale gelmesi ve 2 yılda bir tekrarlanması planlanan kongre, Türkiye’nin gıda ve tarımsal üretimdeki potansiyelini, altyapısını, ulaştığı bilgi ve teknoloji seviyesini, yetişmiş insan gücünü ve bu konudaki firmaların teknik düzeylerini gösteren bir platform olacak. Katılımcıların ve ziyaretçilerin gıda ve tarım sektöründe mikro ve makro tabloyu görmesine imkân verilmesi, yerel, bölgesel, ulusal ve uluslararası fırsatların görülmesi ve değerlendirme yapılması amaçlanıyor.

Ödül de verilecek
Kongre Ödül Komisyonu, yapılan başvurular arasından 20 kategoride sektörün ödüle değer firmalarını belirlemeyi planlıyor. Firmalar, ödüllerden birine veya birden fazlasına başvuru yapabilecek. Ödüller dışında ‘son elli yılda Türkiye’de tarım ve gıda sektörünün dünya tarım ve gıda sektörüne en önemli beş katkısı’ sorgulanacak ve katkı sağlayanların da ödüllendirilmesi sağlanacak.


Kongreyi değerlendirmek üzere toplanan Uluslararası Tarım ve Gıda Kongresi Düzenleme Kurulu Tarım Federasyonu ve ODTÜ Gıda Bölümü ile ortaklaşa düzenlendi.  Kurulda yer alanlar arasında T.C. Başbakanlık, İçişleri Bakanlığı Teftiş Kurulu, Türk Standartları Enstitüsü (TSE), Gümrük ve Hazine Müsteşarlığı, Tarım Gıda ve Hayvancılık Bakanlığı, Türk İşbirliği ve Kalkınma İdaresi Başkanlığı (TİKA), Toprak ve Gübre Araştırma Enstitüsü (TGAE), Devlet Planlama Teşkilatı (DPT) Müsteşarlığı, Ortadoğu Teknik Üniversitesi, Tüm Bostan Sebze Meyve Komisyoncu ve Tüccarlar Federasyonu (TÜMESKOM), Türkiye Kömür İşletmeleri Kurumu Hümik ve Folvik Asit Esaslı Organik Toprak Düzenleyicisi (TKİ HÜMAS), Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM), Su Ürünleri Kooperatifleri Merkez Birliği (SÜR-KOOP), Türkiye Perakendeciler Federasyonu (TPF) ve Karya Kadın Sağlığı Merkezi’nden yetkililer hazır bulundu.

Tarım ve Gıda Kongresi konu başlıkları:

Toprak, su, alternatif tarım teknolojileri, mekanizasyon ve enerji konularında son gelişmeler (Güneş enerjisinin tarım ve gıda sektöründe kullanımı).

İklim değişikliğinde güncel konular (İklimsel etki değerlendirmesi).

Tohum, fide, fidan üretiminde yeni teknikler (Doku kültürü, hücre kültürü).

Hayvansal üretimde yeni teknolojiler (Embriyo transferi, klonlama, su ürünleri, suni tohumlama).

Gıda, açlık, obezitede, beslenme ve sağlık ilişkilerinde, yerel, bölgesel, ulusal ve uluslararası stratejik gelişmeler.

Tarım ve gıda sektöründe bilişim teknolojileri; RFID, GPS ve diğerleri.

Gıda güvenliği ve izlenebilirlik teknolojileri (DNA ile kimliklendirme, vb.) , ulusal gıda denetim altyapısı.

Gıda, içecek, biyoteknoloji, nütrasötik teknolojilerde yeni laboratuar ve otomasyon uygulamaları.

Yeni ürün ve yeni proseslerin tanıtılması; tarım ve gıdada nanoteknoloji uygulamaları.

Gıda ambalaj sektöründe yeni stratejiler.

Tarım ve gıda ürünlerinde fiyat, ithalat-ihracat, ürün borsaları, lisanslı depoculuk, küme analizleri, istihdam ve kırsal yasam kalitesi.

Gıda ve tarım sektöründe finans, subvansiyonlar, krediler ve kooperatifler.

Perakende sektörü gıda ve tarımsal üretim ilişkileri.

Ödül kategorileri

Güvenilir marka ödülü

En etkili enerji kullanım ödülü.

En iyi ambalaj ödülü.

En iyi laboratuvar cihazı ödülü.

En doğal gıda üretimi ödülü.

Yılın perakendecisi ödülü.

Tüketicilerin en beğendiği ürün ödülü.

En iyi pazarlama ödülü.

Sivil toplum kuruluşu ödülü.

Yılın girişimcisi ödülü.

Uluslararası başarı ödülü.

En iyi sosyal sorumluluk projesi ödülü.

İnovasyon ve ar-ge ödülü.

En iyi süreç ödülü.

Sektöre katkı sağlayanlar ödülü.

En başarılı gıda ihracatçısı ödülü.

Güvenilir gıda özel ödülü.

Yılın Tarım Yazarı

Yılın Tarımsal Yayın Programı

Yöresel Gıda Ödülü

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner50

banner52