Bezelyeli cezeryeye dikkat!

Bezelyeli baklavadan sonra şimdi de bezelyeli cezerye tehlikesi. Merdiven altı diye tabir edilen kaçak işyerlerinde cezeryeye Antep fıstığı yerine bezelye karıştırıyorlar.

Bezelyeli cezeryeye dikkat!
Adana'da özellikli lokumlara dikkat çekici isimler vermesiyle tanınan 65 yıllık lokum ve cezerye imalatçısı Yeni Uğur'un İşletme Müdürü Adnan Özdoğru, hileli cezeryeye karşı tüketicileri uyardı.



Cinsel gücü arttırıcı karışımlarla hazırlanan lokumlara 'Madonna', 'Obama', 'Hürrem Sultan' adları verip tescil ettiren Adnan Özdoğru, gözünü para hırsı bürümüş kötü niyetli kişilerin merdiven altı diye tabir edilen kaçak işyerlerinde cezeryeye Antep fıstığı yerine bezelye karıştırdığını ve fıstık esansı damlattığını söyledi.



Adnan Özdoğru, kırmızı havuç, bal şerbeti ve çeşitli baharatların karışımıyla hazırlanıp, ince dilimler halinde doğrandıktan sonra rendelenmiş Hindistan cevizine bulanarak satışa sunulan cezeryenin hileli olup olmadığının anlaşılmasının çok zor olduğunu vurguladı.



Özdoğru, hileli gıdaların tadının kötü olmasının yanı sıra birçok sağlık sorununa neden olduğunu ifade ederek, "Tüketiciler, mümkün olduğunca bilinen markalardan ve imalatını göz önünde yapan yerlerden alışveriş yapsınlar. Biz imalathanemizi cam bölmeyle ayırdık. Tüketici alışveriş yaparken, camın arkasında cezeryenin içine neler, konuyor görebiliyor. Tüketicilerin bilinen ve Sağlık Bakanlığı onaylı markalardan alışveriş yapmasını öneriyorum" dedi.



Özdoğru, hileli gıdaların özelliği olmadığını ve bu tür cezeryelerin, yediğinde genizde yanma ve tadında bir ağırlaşma hissedildiğini kaydetti.



Benzer bir durum baklavada yaşanmıştı. Bilindiği gibi, önceki yıllarda da, baklavanın içine fıstık yerine bezelye karıştırarak tüketiciye yediren üreticiler gündeme gelmişti. Uzmanlar, her iki olayda da kullanılan gıda boyası ve fıstık esansının katkı maddesi olduğunu ve tehlike arzettiğini ifade ediyorlar.



Gidavitrini.com.tr - Posta



YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner50

banner52