Manisa'da mesir coşkusu

Manisa’da 472'ncisi düzenlenen Uluslararası Mesir Festivali gerçekleştirildi. Mesir kapma yarışında renkli görüntüler yaşandı.

Manisa'da mesir coşkusu
472'ncisi düzenlenen Uluslararası Mesir Festivali, 21 Mart'ta karılmaya başlanan mesir macununun Sultan Camii'nden saçılmasıyla sona erdi.
472 yıllık gelenek
Mesir, şehzadeler şehri Manisa'nın tam 472 yıllık geleneği. Önceleri şenlik olarak düzenlenen etkinlik geçtiğimiz yıllarda Uluslararası Festivale dönüştürüldü.
Saçım töreninin bulunduğu etkinliğin son gününde heyecan doruktaydı.
Tören kortej yürüyüşüyle başladı
Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, etkinliğin 472 yıldır sahiplenilmesinin heyecan verici buluduğunu söyledi.
Günay, "Bu etkinliği Dünya kültür mirasına almaya çalışıyoruz.İnşallah UNESCO tarafından da Türkiye'nin kültür hazinelerinden biri olarak yakın yıllarda kayda girecek." dedi.
Festival'in konukları arasında ünlü isimler de vardı.



Sanatçı Hülya Koçyiğit, "Bugün biz bir parçası olduk bu kutlamanın. Ama bu gelenek dünya var oldukça sürsün inşallah" dedi.
Sanatçı Kenan Işık ise,"Böyle bir geleneğin parçası olmak benim için son derece önemli. Hayatımın çok önemli anlarından bir tanesi." diye konuştu.
Tarihi Sultan Cami önünde ise saçılan 4 ton mesirin heyecanı vardı.
Onbinlerce ziyaretçinin, rengarenk mesirleri çocuklar gibi kapışması görülmeye değerdi.


Anahtar Kelimeler: Gıda Vitrini, Gıda, Vitrin, Tarım, GDO, Gıda Güvenliği, Alo 174, Sağlıklı Gıda, Beslenme, Yemek, Baklava, Restoran, Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı, Mehmet Mehdi Eker, Mesir Macunu, UNESCO

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner50

banner52