banner50

banner52

15 Kasım 2018 Perşembe

Yemek kartı komisyon oranı şaşırttı

Lezzetin Zirvesi Antalya’da buluşuyor

Türkiye Lokantacılar ve Pastacılar Federasyonu tarafından birincisi düzenlenecek Türk Mutfağı Zirvesi’ne sayılı günler kaldı. Zirve kapsamında ünlü işletmeci Abdullah Korun bilgi ve tecrübelerini katılımcılarla paylaşacak.

banner46
22 Kasım 2011 Salı 11:15
Lezzetin Zirvesi Antalya’da buluşuyor

Geçtiğimiz günlerde İstanbul Tanıtım ayağı İstinye’de gerçekleştirilen Türk Mutfağı Zirvesi için geri sayım başladı. Türk Mutfağı Zirvesi, 1-4 Aralık tarihleri arasında Antalya’daki Kervansaray Otel’de düzenlenecek. Bu önemli etkinlik, Türk mutfağının temel taşlarını tek çatı altında toplayıp, sektörün tüm sorunlarını masaya yatırmak ve çözüm üretmek amacıyla gerçekleştiriliyor. Konu hakkında açıklama yapan Türkiye Lokantacılar ve Pastacılar Federasyon Başkanı Aykut Yenice, Antalya’daki dev organizasyonda Türk yeme içme sanatının önde gelen uzmanları ile “Arama Konferansı” çerçevesinde Türk Mutfağının geleceğini belirleyecek yol haritasını hazırlama şansını bulacaklarını söyledi. Yenice, Türk Mutfak Zirvesi’ne siyaset, akademisyen ve sektör içerisinden önemli isimlerin katılacağını ifade etti.

TÜRK MUTFAĞI LAYIK OLDUĞU YERE GELECEK

Türk Mutfağı’nın marka olması adına ne gerekirse yapacaklarını vurgulayan Federasyon Başkanı Yenice, “1. Türk Mutfağı Zirvesi ile Türk mutfağı adına bugüne kadar oluşan bilgi kirliliğinin önüne geçeceğiz. Mutfağımızın temel taşlarından olan kadına verilen değeri hak ettiği yere taşıyacağız. Kaliteli sunumu ön plana çıkaracağız. Akademisyenler ile konuşup dünya standarlarındaki Türk Mutfağı’nı layık olduğu düzeye çıkaracağız” dedi.

ABDULLAH KORUN’DAN ‘LEZZETLİ SIRLAR’

Bu arada Türk Mutfağı Zirvesi’nin işleyiş takvimi de netleşmeye başladı. 4 gün sürecek etkinlik çerçevesinde Hacı Abdullah Lokantası Yönetim Kurulu Başkanı Abdullah Korun da bir konuşma yapacak.

Türk Mutfağı’nın yıllardır özlemini duyduğu büyük organizasyonu gerçekleştirmenin heyecanını yaşadıklarını ifade eden Korun, geniş bir coğrafyada bilinen ve uygulanan mutfak kültürümüzün yarınlara sağlıklı bir şekilde devredilmesinin bu tip etkinliklerle mümkün olacağını söyledi.

Hayat boyu elde ettiği bilgi ve birikimi bu ve benzeri etkinliklerde yeni nesle aktarmak istediğini vurgulayan Abdullah Korun, “Öncelikle bu etkinliğin düzenlenmesinde emeği geçen herkesi tebrik etmek isterim. Yıllardır söyleyegeldiğimiz ve gerçekleşmesi için mücadele ettiğimiz Türk Mutfak Zirvesi’ne sayılı günler kaldı. Türkiye’nin her köşesinden sektör temsilcileri orada olacak. İnsanlar birbirlerini tanıyacak; sektörün tanıtımı, gelişmesi, mevcut sıkıntılar ve çözümü ile ilgili neler yapılması gerektiği konusunda geniş katılımlı istişare toplantıları yapılacak. Hepsinden önemlisi, bizler elimizdeki bilgi ve birikimi yeni nesle aktarma imkanı bulacağız. Bu da mutfağımızın gelecek yıllardaki başarılı icrasıyla direkt ilgili bir durum” şeklinde konuştu.

Abdullah Korun, etkinlik kapsamında “Osmanlı Saray Mutfağı ve Hacı Abdullah Lezzet Serüveni” başlıklı bir konuşma gerçekleştirecek.

banner21

Bu habere yorum yapan ilk siz olun!

  • Ad Soyad:

  • Yorum:

  •  

    @name x

  • UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
    HAVA DURUMU
    Görüntülemek istediğiniz ili seçiniz:
    Kırmızı et fiyatlarının artışı hangisi ile ilgilidir?

    NAMAZ VAKİTLERİ
    Görüntülemek istediğiniz ili seçiniz:
    EN ÇOK OKUNANLAR
    BUGÜN
    BU HAFTA
    BU AY
    EN ÇOK YORUMLANANLAR
    BUGÜN
    BU HAFTA
    BU AY
    SAYFALAR
    KARİKATÜR
    SENDE YAZ
    Ziyaretçi Defteri
    Ziyaretçi Defteri

    Siz de yazmak istemez misiniz?

    Ziyaretçi Defteri
    ARŞİV
    banner20