Tatlısumaklar yeni tesise kavuşuyor

Çikolata, şekerleme, fındık kreması, aroma dolgulu yumuşak şeker üretimi gerçekleştiren Tatlısumaklar, yeni tesisleriyle yeni yılı karşılıyor.

Tatlısumaklar yeni tesise kavuşuyor
Merkezi Konya’da bulunan tesislerinde çikolata, şekerleme, fındık kreması, aroma dolgulu yumuşak şeker üretimi gerçekleştirdiklerini anlatan Tatlısumaklar Gıda ve İhtiyaç Maddeleri Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Tatlısumak, Konya OSB’de yapımı devam eden tesis yatırımlarının tamamlanmasıyla birlikte üretim kapasitelerinin iki katına çıkacağını söyledi.

Bu yatırımla ayrıca birinci kalite diye tabir edilen çikolata üretimine de başlayacaklarını söyleyen Tatlısumak, “Bu yıl içinde temelini attığımız yeni üretim tesisimizin, çok büyük bir kısmı tamamlanmış olup 2012’nin ikinci ayında burada da üretime başlayacağız. Yıl içinde ayrıca yeni ürün çeşitlerimizi piyasaya sunduk ve bu ürünler pazardan olumlu tepkiler aldı. İç piyasada yeni bayilikler verdik dış pazarımıza ise yeni ülkeler ekledik. Mevlana Kalkınma Ajansı tarafından desteklenmek üzere yeni bir proje başlattık ve başarılı bir şekilde yürütüyoruz” açıklamasını yaptı.

Özellikle markalaşmaya büyük önem verdiklerini ve bunun içinde kalite konusunda üst düzey araştırmalar yaptıklarını sözlerine ekleyen Ahmet Tatlısumak, “Hedefimiz damak tadına en uygun çikolatayı üretmek ve Konya’dan bir dünya markası çıkarmak” dedi. 2010 yılında çikolata ve şekerleme alanında daha çok ‘fantezi grup’ diye tabir edilen misafirlik ve hediyelik ürünlerin imalatını gerçekleştirdiklerini açıklayan Tatlısumak, 2010’da yüzde 15 ila 30 arasında bir büyüme kaydettiklerini aktardı. Bu yıl da sektördeki ilerlemeye paralel büyümeye devam ettiklerini belirten Tatlısumak, “Pazarda talep arttığı sürece büyüme de kaçınılmaz oluyor. Önemli olan bunu doğru yerlerde ve doğru zamanlarda kullanmak” diye konuştu.

“Ramazan Bayramı’na göre konumlandık”

Sektörümüzün can damarı konumundaki Ramazan Bayramı’nın önümüzdeki 10 yıl botunca yaz aylarına denk geleceğine dikkat çeken Tatlısumak, dolayısıyla sıcağa daha dayanıklı ürünlere yöneldiklerini kaydetti. Bu nedenle şeker grubunda çeşitliliği artırdıklarını dile getiren Tatlısumak, “Toplumun taleplerinin belirleyici olduğu ürün gruplarımızda kapasite artırımına yöneldik. Dış pazarda ise ürünlerimizi Avrupa, Ortadoğu, Afrika ve Balkan ülkeleri ile Türk cumhuriyetlerine ihraç ediyoruz” şeklinde konuştu. Dünyadaki ve Türkiye’deki genel gidişata bağlı olarak sektörün, Konya’da da hızla büyüdüğünü sözlerine ekleyen Tatlısumak, Konya’nın sektörel anlamda adından söz ettiren bir şehir haline geldiğini söyledi.

“Çikolatanın faydaları saymakla bitmez”

Çikolatanın içinde bulunan antioksidanlar sayesinde kanserle mücadelede faydalı olduğunu savunan Ahmet Tatlısumak, çikolatanın faydaları hakkında şunları söyledi:

“Kakao, yeşil çaya oranla üç kat daha fazla antioksidan madde içeriyor.  Çikolata aynı zamanda zengin bir kalsiyum kaynağıdır. Harvard Tıp Akademisi uzmanları, kakaonun yüksek tansiyonu düşürdüğüne dair bulgular elde ettiklerini savunuyor. Dişleri güçlendiren florid açısından da zengin olan çikolata, stresle mücadelede faydalı olan potasyumu da içeriyor. Bristol Üniversitesi doktorlarından Peter Barham, çikolatanın içinde bulunan bir maddenin uyarıcı etkisi bulunduğunu ve bunun da kişiye kendini iyi hissettirdiğini ileri sürüyor. Çikolata büyük miktarda bakır da içeriyor. Bakır, vücudun demiri absorbe etmesine yardımcı oluyor. Bu da cilde, damarlara ve dokulara faydalı oluyor. Kaliforniya Üniversitesi uzmanları da her gün az miktarlarda çikolata yemenin kanda pıhtılaşmayı önlediğini dile getiriyor.”

Kobiden

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner50

banner52