Engelsiz yaşam için “birlikte yemek yaptılar“

Bağcılar Belediyesi'nin engellilerin katılımı ile düzenlediği "Birlikte Yemek Yapıyoruz" yarışması sonuçlandı.

Engelsiz yaşam için “birlikte yemek yaptılar“
Bağcılar'daki Engelliler Sarayı'nda düzenlenen etkinlikte, Türkiye'nin farklı bölgelerinden görme, işitme ve bedensel engelli 21 yarışmacı, hazırladıkları yemekleri jürinin beğenisine sundu.

Jürinin değerlendirmesi sonucu "Karalahana sarması" ile Karadeniz Bölgesi birinci,  "Sebzeli biftek" ile Doğu Anadolu Bölgesi ikinci, "Keşkek" ile Ege Bölgesi üçüncü oldu. Etkinlikte engelli gençler sema, engelli çocuklar ise mehter gösterisi yaptı.

Etkinlikte konuşan AK Parti İstanbul Milletvekili Tülay Kaynarca, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı döneminde yakılan ışığın, meşale halinde bugünlere geldiğini ifade etti.

AK Parti iktidarında çıkan engelliler yasasıyla çığır açıldığını anlatan Kaynarca, "Bunun altını dikkatle çiziyorum. Çünkü 2005 yılında çıkartılan bu kanuna imza atan tüm milletvekilleri ile bu dönemde devam edenler, eğitim, istihdam, sağlık ve sosyal politikalar adına, Türkiye'de çok önemli aşamalar kaydedilmesine yol açtı" diye konuştu.

AK Parti İstanbul Milletvekili Harun Karaca da Başbakan Erdoğan'ın Belediye Başkanı olduğu dönemde, ilk iş olarak Engelliler Koordinasyon Merkezi'nin kurulduğunu belirterek, bunun bir bakış açısı olduğunu dile getirdi.

Karaca, şunları kaydetti:
"Başbakanımız, her dönemde engelli kardeşlerimizin yanında oldu. Özellikle de Başbakan olduktan sonra, her daim onlarla ilgili neler yapılması gerekiyorsa, onları yapmaya gayret etti ve engelli kardeşlerimizle ilgili memur ve işçi alımlarında yeni bir kapı aralanmış oldu."

Bağcılar Belediye Başkanı Lokman Çağırıcı ise Bağcılar'da artık evde oturan engelli kalmadığını ve tüm engellilerin sosyal hayata kazandırıldığını ifade etti.

Çağırıcı, engellilerin yapabilecekleri her tür aktiviteyi gerçekleştirmeye çalıştıklarına dikkati çekerek, "Toplumun huzur ve mutluluğunu hedefliyorsak, bireysel mutluluğa ulaşmamız lazım. Tüm bireyleri mutlu bir Bağcılar hedefliyoruz" dedi.

Konuşmaların ardından, yarışmada dereceye girenlere dizüstü ve tablet bilgisayar ile fotoğraf makinesi hediye edildi.
aa.com.tr

Güncelleme Tarihi: 03 Aralık 2013, 18:50

Selami Türkoğlu

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner50

banner52