Azerbaycan'da toplanan UNESCO komitesi, mevsimine göre seçilen malzemelerin kullanıldığı ve "washoku" adıyla bilinen geleneksel Japon yemeklerinin benzersiz bir tada sahip olduğunu açıkladı.
Japon Kültür İşleri Ajansı Komiseri Masanori Aoyagi, düşük kalorili ve sağlıklı "washoku"nun hazır gıdalara yenik düşmemesi için ellerinden geleni yaptıklarını söyledi.
Daha önce sadece Fransız mutfağı, UNESCO'nun kültürel miras listesine girmeye hak kazanmıştı.
Komite, hep birlikte yemek yeme ve yemeği paylaşma geleneğinin damgasını vurduğu Akdeniz beslenme biçimini de listeye ekledi.
Japon mutfağı da UNESCO listesine girdi
Birleşmiş Milletler Eğitim, Bilim ve Kültür Örgütü (UNESCO), geleneksel Japon yemeklerini kültürel miras listesine ekledi.
YORUM EKLE
1
Türk ihracatçısı hal krizine takılmadı!
2
GAP Türk tarımının kaderini değiştiriyor
3
Tavuk yumurtasına alternatif olabilir mi?
4
Üretim arttı, mandalina dalında kaldı
5
Fast food işçileri zam isyanında
6
Dünyada 1,3 milyar ton gıda maddesi çöpe gidiyor
7
Kağıthane'de “engelsiz menü“ ile yemek yediler
8
Ambalaj yiyeceğimiz günler uzak değil
9
Ekmek israfına karşı anlamlı yarışma
10
Kar altında üzüm hasadı
SON DAKİKA HABERLERİ
ANKETTüm Anketler
NAMAZ VAKİTLERİ
İMSAK
06:37
GÜNEŞ
08:08
ÖĞLE
13:01
İKİNDİ
15:22
AKŞAM
17:43
YATSI
19:09