Ekmekle ilgili önemli iddia!

Ekmeğin bazı yanlış diyetlerde iddia edildiği gibi kilo aldırmadığı, aksine kilo verdirdiği açıklandı.

Ekmekle ilgili önemli iddia!
GIDAVİTRİNİ - Yuva markasının beslenme Danışmanı Uzman Diyetisyen Banu Topalakçı, ekmeğin bazı yanlış diyetlerde iddia edildiği gibi kilo aldırmadığını belirterek “Aksine kilo verdiriyor. Sağlıklı zayıflamak için beslenme programlarında yüksek lifli ekmeklere yer verilmesi gerekiyor” diyor.
Hayatımızda beslenmeyle ilgili yaptığımız herşeyi dengede tutabilmek önemli.  Bilinenin aksine diyetteyken ekmeği hayatımızdan çıkarmak çok yanlış bir inanış. Yalnızca doğru ekmeği doğru miktarlarda tüketmek gerekiyor. 
B grubu vitaminler içeren ekmeğin her öğünde yeterli miktarlarda tüketilmesinde sakınca olmadığını belirten Banu Topalakçı, kişi için yeterli miktarda tüketilen tahıl oranı yüksek ve gıda güvenliği açısından uygun şartlarda hazırlanmış bir ekmeğin son derece faydalı olduğunu ifade ediyor. Topalakçı, 300 gram ekmek alan bir insanın günlük ihtiyacı olan enerjinin yüzde 30-36′sını, proteinin ise 39-42′sini ekmekten karşılayabildiğinin altını çiziyor.
Yüksek lifli diyet ekmek karışımının, yüksek besin değeri ve tuzsuz içeriği ile sağlıklı bir beslenme sağlarken aynı zamanda lezzetten ödün vermediğini bildiren Uzman Diyetisyen Banu Topalakçı, hem ekmek yapma makinesinde hem de elde ekmek yapmaya uygun olan bu ürünün düşük kalori ve yüksek lif oranı sayesinde sindirim sisteminin çalışmasına ve kalp sağlığının korunmasına yardımcı olduğunu belirtiyor.

Güncelleme Tarihi: 15 Mayıs 2014, 13:04

Selami Türkoğlu

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner50

banner52