Gıda mühendisleri Bakan'a gitti

GTHB ve gıda mühendisleri arasında yıllardır süregelen gerginlik ilginç bir boyut kazandı. Gıda Mühendisleri Odası'nın yeni yönetimi Bakan Eker'i ziyaret etti.

Gıda mühendisleri Bakan'a gitti
GIDAVİTRİNİ - Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığıyla Gıda Mühendisleri Odası arasında süregelen gerginlik, tatlıya mı bağlanıyor. İşsiz gıda mühendislerinin dramı ve gıda denetimlerinin yetersizliği nedeniyle zaman zaman iki kurum arasında yaşanan gerginlikler kamuoyuna yansıyordu.

Gıda Mühendisleri Odası (GMO) Yönetim Kurulu Başkanı Yusuf Songül, Yönetim Kurulu 2.Başkanı İffet Dilek Akan, Yönetim Kurulu Yazman Üyesi Pınar Ünal, Yönetim Kurulu Sayman Üyesi Murat Şanlı, Yönetim Kurulu Üyeleri Serap Bilgen Çınar, Nilgün Özüdoğru ve Hazret Özdemir, Gıda Tarım ve Hayvancılık (GTHB) Bakanı Dr. M.Mehdi Eker'i makamında ziyaret ettiler.
GTHB Müsteşar Yardımcısı Dr. Nihat Pakdil'in de hazır bulunduğu görüşmede; gıda mühendislerinin istihdam sorunları başta olmak üzere gıda sektöründe yaşanan sorunlar, gıda mühendisliği bölümlerinin sayısındaki kontrolsüz artış, enformasyon kirliliği, son dönemde yayımlanan gıda mevzuatı ve uygulamaları gibi gündemde yer alan sorunlar hakkında konuşuldu ve Gıda Bakanı Eker'e Gıda Mühendisleri Odası'nın görüşleri iletildi.
GTHB Bakanı Eker, bir saatten fazla süren görüşmede, karşılıklı iletişimin önemine değinerek, görüşmelerin sürdürülmesine açık olduğunu ifade etti ve bundan sonra, GMO ile Bakanlık arasında yapılabilecek işbirliğine ve projelere açık olduğunu vurgulayarak, önümüzdeki dönemde iki kurum arasında yapılabilecekler hakkındaki proje ve önerilerin Bakanlığa sunulmasını istedi.

Güncelleme Tarihi: 14 Mayıs 2014, 14:21

Selami Türkoğlu

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner50

banner52