Ege kültürü Japonya'da tanıtıldı

Dışişleri Bakanlığı Yunus Emre Kültür Merkezince Japonya'nın Başkenti Tokyo'da düzenlenen "Ege Tanıtım Günleri" yoğun ilgi gördü.

Ege kültürü Japonya'da tanıtıldı
Dışişleri Bakanlığı Yunus Emre Kültür Merkezi'nin organizasyonuyla İzmir Kalkınma Ajansı ve Güney Ege Kalkınma Ajansı'nın katılımıyla Japonya'nın Başkenti Tokyo'da, "Ege Tanıtım Günleri" düzenlendi.  

İzmir Kalkınma Ajansından (İZKA) yapılan açıklamaya göre, İzmir ve Ege bölgesinin kültürel ve turistik değerlerinden ticaret ve yatırım olanaklarına kadar geniş bir yelpazede Japonya'da tanıtmak amacıyla Tokyo'da düzenlenen "Ege Tanıtım Günleri" yoğun ilgi gördü.  

Ege yemeklerinin tanıtımı için İzmir'den gelen Mustafa Buğday'ın hazırladığı zeytinyağlı yöresel yemek ve mezeler, Japon misafirlerin beğenisine sunuldu. Zeytinyağlı enginar, çalı fasulyesi, yaprak sarma, barbunya ve ege otları hem sunum hem de lezzeti ile Japonları büyüledi. Sebze tüketimine önem veren Japonlar pek alışık olmadıkları zeytinyağlı sebze yemeklerini büyük bir beğeni ile tadarken şef Mustafa Buğday'dan bilgi aldılar. Ege Bölgesi tanıtım günleri boyunca zeytinyağı çeşitleri ile birlikte, bal, incir, kestane şekeri gibi bölgeye özgü gıda ürünleri tanıtıldı. 

Güncelleme Tarihi: 14 Mart 2014, 18:25

Selami Türkoğlu

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner50

banner52