Tüketiciye yeni belgelendirme sistemi

TSE Başkanı Hulusi Şentürk, tüketicilere rehberlik edecek belgelendirme sistemlerinin devreye girdiğini bildirdi.

Tüketiciye yeni belgelendirme sistemi
Türk Standardları Enstitüsü (TSE) Başkanı Hulusi Şentürk, tüketicilere rehberlik edecek yeni sistemleri uygulamaya başladıklarını belirtti. 

Şentürk, 15 Mart Dünya Tüketici Hakları Günü dolayısıyla yayımladığı mesajında, Türkiye'de 1985 itibarıyla kutlanmaya başlanan günün, tüketici haklarının ileriye taşınması, bu haklara saygı gösterilmesi ve aleyhte uygulamalara karşı tüketicilerin seslerini duyurmaları için önemli bir fırsat olduğunu ifade etti. 

TSE kalitenin garantisi olarak algılanıyor
Tüketicilerin ürün ve hizmet güvenliğinin TSE'nin temel görevlerinden olduğunu belirten Şentürk, şunları kaydetti: 
"Enstitü bir yandan standardizasyon çalışmalarıyla üreticilere ürünlerinin ulusal ve uluslararası standartlara uygunluğu için rehberlik etmekte, diğer yandan da çalışmaları ve TSE marka sistemiyle tüketicilere standartlara uygun, kaliteli ve güvenilir ürünler sunulmasının teminatıdır. TSE tarafından belgelendirilen binlerce firmanın on binlerce ürünü üzerinde kullanılan TSE markası, tüketiciler tarafından tanınmakta, bilinmekte, kalite ve güvenin garantisi olarak algılanmaktadır." 

Enstitünün, tüketicilere rehberlik edecek yeni sistemlerini uygulamaya koyduğunu bildiren Şentürk, kaliteli üretim yapan üreticileri teşvik etmek amacıyla mart ayında TSE YILDIZ ve TSE ÇİFT YILDIZ Belgelendirme Sistemi'ne başladıklarını ifade etti. 

Şentürk, üreticilerin standartta belirtilen asgari şartların üzerinde performansa sahip ürünlerini bu şekilde belgelendirdiklerini kaydetti. 

Hizmet sektöründe faaliyet gösteren LPG dolum istasyonlarının, yetkili servislerin, otellerin, perakende sektöründe Türkiye geneline hizmet sunan büyük işletmelerin sinin bu modelle yapıldığını belirten Şentürk, bu lerin müşterilerin firmaları nasıl algıladığını tespit etmekte önemli olduğunu ifade etti.

Güncelleme Tarihi: 14 Mart 2014, 18:31

Selami Türkoğlu

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner50

banner52