Konya'da lisanslı depoculuk konuşuldu

Konya Ticaret Borsası (KTB) tarım sektörünü önemli bir yere taşıyan “Lisanslı Depoculuk” hakkında bilgilendirme çalıştayı düzenledi.

Konya'da lisanslı depoculuk konuşuldu
Konya Ticaret Borsası (KTB) tarım sektörünü önemli bir yere taşıyan “Lisanslı Depoculuk” hakkında bilgilendirme çalıştayı düzenledi.

Lisanslı Depoculuk Bilgilendirme Çalıştayı KTB konferans salonunda gerçekleşti. Programa katılan Gümrük ve Ticaret Bakan Yardımcısı Fatih Metin, KTB’nın Avustralya’nın önünde olduğunu vurguladı. Metin, “KTB bizim de düşündüklerimizin önünde gidiyor. O nedenle lisanslı depoculukta tereciye tere satmak gibi bir şey olacak. KTB ile bizim bir Avustralya gezimiz oldu. Neden burayı seçtik? Çünkü Avustralya dünyanın en büyük hububat ihracatında 2. ülkesi ve diğer alanlarda, depoculuk alanından tutun çiftçilikteki diğer bölümlere kadar her alanda çok ileriye gitmiş, imkanları olan bir ülke. Oraya iyi ki gitmişiz diyorum. Çünkü baktım ki KTB’imizin bugün gerçekleştirmiş olduğu hizmet inanın Avustralya’nın önünde. Bu sektörümüzün daha ileriye gitmesini, çiftçilerimizin daha fazla katma değer üretmesini sağlayacak diğer uygulamaları da inşallah çok rahatlıkla devreye sokacağımızı ve uygulayacağımızı gördüm” dedi.

Tarım Kanunu’nun Lisanslı Depoculuk maddesini çok önemsediklerine vurgu yapan Konya Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Muhammed Uğur Kaleli de, lisanslı depoculuğu çağın değişimi olarak niteleyerek, “Ülkemizde ilk defa 2006 yılında çıkarılan tarım kanununun en önemli maddelerinden biri de lisanslı depoculuk kanunudur. Devletin tüccarın ve sanayicinin üreticinin ve paydaş kuruluşlarının bir araya geldiği bu toplantı ortak aklın oluşturulması ve sistemin kusursuz işlemesi açısından güzel bir zemin oluşturacaktır. KTB olarak lisanslı depoculuğun geliştirilmesi ve işlerlik kazandırılmasını çok önemsiyoruz. Avrupa’da Amerika’da neredeyse 100 yıllık bir geçmişi olan bu sisteme ülkemiz yeni kavuşmuş ancak önemli mesafeler kaydetmiştir. Adımları gittikçe büyüyen lisanslı depoculuk çalışmaları aynı zamanda bir çağın değişimini ifade ediyor. Çünkü sistemle üreticimiz tüketicimiz tüccarımız ve devletimiz kazanacaktır. Bununla birlikte uluslararası faaliyette boy gösterecek, tüm işlemlerin elektronik ortamda gerçekleşeceği Konya’da ürün ihtisas borsasının kurulması da temel hedeflerimizden biridir” ifadelerini kullandı. iha.com.tr

Güncelleme Tarihi: 14 Mart 2014, 17:43

Selami Türkoğlu

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner50

banner52