Bayat ekmekten yapılan lezzetler yarıştı

Ülkedeki ekmek israfını önlemek ve bayat ekmek kullanımını arttırmak amacıyla Afşin'de bir yarışma düzenlendi.

Bayat ekmekten yapılan lezzetler yarıştı
Kahramanmaraş’ın Afşin Nadır Köyü’nde, Tar-Gel projesi kapsamında görev yapan Ziraat Mühendisi Ezgi Şen koordinatörlüğünde “Ekmek İsrafını Önleme Kampanyası” kapsamında yarışma düzenledi.

Ülkedeki ekmek israfını önlemek ve bayat ekmek kullanımını arttırmak amacıyla düzenlenen yarışmada Afşin Nadır ve Soğucak köyleri kadınları bayat ekmekten yaptıkları yemek ve tatlılarla hünerlerini sergilediler.

Gıda Tarım ve Hayvancılık Kahramanmaraş İl Müdürü İhsan Emiralioğlu, ekmek kazanırken gösterilen özverinin tüketirken de gösterilmesi gerektiğini vurguladı.

Gıda Tarım ve Hayvancılık Kahramanmaraş İl Müdürlüğü olarak eğitim ve yayım çalışmaları yaptıklarını belirten Emiralioğlu, “Fırınlarda ihtiyaçtan fazla üretilmemeli, bu sektörde çalışanlar bilinçlendirilmeli, ekmekler dilimlenerek tüketilmeli, tüketiciler de gereğinden fazla ekmek almamalıdır” dedi.

Yarışmanın Jüri üyeliğini yapan Gıda Tarım ve Hayvancılık Kahramanmaraş İl Müdürlüğü Gıda ve Yem Şube Müdürü Ahmet Dal, Gıda Tarım ve Hayvancılık Göksun İlçe Müdürü Ahmet Mesut Kıraç ve Gıda Tarım ve Hayvancılık Ekinözü İlçe Müdürü Ömer Seyran, yarışmacıların birbirinden güzel ürün sergilediklerini puanlama yaparken zorlandıklarını ifade ettiler.

Yarışmada birinciliği Soğucak Köyünden Sema Ceyhan alırken, ikinciliği Nadır Köyünden Aslı Gül, üçüncülüğü ise yine Nadır Köyünden Vildan Karabulut aldı. Dereceye girenlere Afşin Kaymakamı Ahmet Akyürek tarafından çeşitli ödüller verildi.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner50

banner52