Tarım ortalamanın üzerinde büyüdü

TZOB Genel Başkanı Şemsi Bayraktar, tarımın ortalamanın üzerinde büyümeye devam ettiğini açıkladı.

Tarım ortalamanın üzerinde büyüdü
Türkiye Ziraat Odaları Birliği Genel Başkanı Şemsi Bayraktar, tarımın ortalamanın üzerinde büyümeye devam ettiğini belirterek, "Bu yılın nisan-haziran döneminde genel büyüme yüzde 4,4 iken, tarım, avcılık ve ormancılıkta yüzde 5,4'e, balıkçılıkta ise yüzde 8,8'e ulaştı" dedi

Bayraktar, yaptığı yazılı açıklamada, bu yılın nisan-haziran döneminde genel büyüme yüzde 4,4 iken, tarım, avcılık ve ormancılıkta yüzde 5,4'e, balıkçılıkta ise yüzde 8,8'e ulaştığını ifade etti.

Ocak-haziran dönemindeki 6 aylık büyümeye bakıldığında büyüme genelde yüzde 3,7'de kalırken, tarım, avcılık ve ormancılıkta yüzde 5'i, balıkçılıkta yüzde 6,8'i bulduğuna dikkati çeken Bayraktar, bunun çiftçilerin gayretinin sonucu olduğunu vurguladı. Tarımdaki yapısal sorunları hatırlatan Bayraktar, "Çiftçimiz, yapısal sorunlara, başta mazot, gübre ve elektrik fiyatları olmak üzere girdi fiyatlarındaki yüksekliğe rağmen üretimini sürdürüyor, tarımda büyümeyi sağlıyor, ülke ekonomisine fevkalade önemli bir katkıda bulunuyor" değerlendirmede bulundu.

"Tarım ve balıkçılığın ekonomiye katkısı 6 ayda 37,7 milyarı aştı"
Bayraktar, tarım, avcılık ve ormancılık sektörünün ilk 6 ayda 36 milyar 259 milyon 834 bin lira, balıkçılık sektörünün de 1 milyar 474 milyon 175 bin lira katma değer ürettiğini belirterek, "Tarım, avcılık ve ormancılık ile balıkçılığın toplam katkısı 37 milyar 734 milyon 9 bin lirayı buldu. Bu rakamlar, 2012 yılının ilk 6 ayında tarım, avcılık ve ormancılıkta 35 milyar 297 milyon 586 bin, balıkçılıkta 1 milyar 266 milyon 473 bin liraydı. İlk 6 ayda tarım, avcılık ve ormancılık faaliyet kolunda katma değerimiz 962 milyon 248 bin lira, balıkçılık faaliyet kolunda 207 milyon 802 bin lira arttı" ifadelerini kullandı.

Balıkçılık en hızlı büyüyen üç faaliyet kolundan biri oldu
Şemsi Bayraktar, bu yılın ikinci çeyreğinde balıkçılığın yüzde 8,8 büyümeyle 20 faaliyet kolu içinde oteller ve lokantalar ile dolaylı ölçülebilen mali aracılık hizmetlerinin ardından en hızlı büyüyen faaliyet kolu olduğunu belirtti.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner50

banner52