Akşehir Kiraz Festivali başladı

Akşehir Kirazı Kültür ve Sanat Festivali resmi açılış töreniyle başladı. Bu yıl düşük rekolteye rağmen kalitenin yüksek olduğu açıklandı.

Akşehir Kiraz Festivali başladı

Akşehir Kirazı Kültür ve Sanat Festivali resmi açılış töreniyle başladı. Akşehir İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Bahri Karaman, bu yıl geçen yıl kadar üretim yapamadıklarını ancak kaliteyi yükselttiklerini belirtti.

Akşehir Kaymakamı Ahmet Katırcı, "Kirazı mevsimlik olmaktan, 10 günlük, 20 günlük olmaktan nasıl çıkarabiliriz? İşte bizim yapmamız gereken bu" dedi. Akşehir Belediye Başkanı Abdülkadir Oğul, festival ile Akşehir Kirazı'nı dünyaya tanıtmayı amaçladıklarını ifade etti. MHP Genel Başkan Yardımcısı Faruk Bal ise "Dünyaca ünlü Akşehir Kirazı öz vatanında garip. Gönül isterdi ki bugün katılım fazla olsun. Ama olmadı. Gelin bunun elinden tutalım. Akşehir'i kirazını dünyaya tanıtabilecek bir teknoloji ve pazarlama unsurlarını harekete geçirelim" şeklinde konuştu.

Konuşmaların ardından Akşehir Kirazı'ndan pasta, lokum, helva, yoğurt, çikolata gibi ürünler üreten firma sahiplerine protokol tarafından plaket verildi.

Programın sonunda İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü ile Akşehir Belediyesi'nin birlikte organize ettiği kiraz yarışmasına geçildi. Jüri tarafından yarışmaya katılan 45 üretici arasında yapılan seçimde, birinci 96 puanla Ali Değirmen, ikinci 95 puanla Abdurrahman Leblebi, üçüncü 93 puanla Mehmet Bal oldu.

Akşehir Kültür Merkezi'nde düzenlenen törene MHP Genel Başkan Yardımcısı ve Konya Milletvekili Faruk Bal, Akşehir Kaymakamı Ahmet Katırcı, Akşehir Belediye Başkanı Abdülkadir Oğul, siyasi parti ilçe başkanları ve çok sayıda kiraz üreticisi katıldı.
Haberimport

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner50

banner52