Örnek Kaymakam'dan örnek sera eğitimi

Kaymakam tarafından kurulan serada domates, salatalık, biber, patlıcan yetiştirildi. Vatandaşlar bitkilerin nasıl yetiştirileceği konusunda eğitim aldı.

Örnek Kaymakam'dan örnek sera eğitimi

Ardahan'ın Damal ilçesinde kurulan serada domates, salatalık, biber, patlıcan yetiştirildi. Damal Kaymakamı Mehmet Nuri Çetin'in Tarım İlçe Müdürlüğü'nde görevli ziraat mühendisleriyle birlikte kurduğu serada 20 vatandaş bitkilerin nasıl yetiştirileceği konusunda eğitim aldı. İlçe girişine kurulan serada ilk ürünler toplanmaya başlandı.

Damal Kaymakamı Mehmet Nuri Çetin, "Köylülere, "Burada sera kurup neden sebze yetiştirmediniz? diye sorduğumda onlarda, 'yetişmez' diye denemedik' cevabını vermişlerdi. Biz de denemeden hiçbir şeyin olmayacağından yola çıkarak böyle bir sera kurduk. İşin ilginç tarafı 40 günde alınacak salatalığı biz 25 günde aldık. Mayısın son haftasında biz bu ürünleri ektik ve şuan toplamaya başladık. Bizim buradaki asıl amacımız serayı kurarken eğitim verdiğimiz, bu işi öğrettiğimiz 20 kişiye sera kurmak. Burada 20 kişiden hemen hemen her köyden 1 kişi var. Bu da hemen her köye bir sera kurmak anlamına geliyor. Bu amaçla köylüler sebze yetiştirip kendi ektiklerini tüketebilecekler ve iş sahibi olup aile bütçelerine katkı yapabilecekler. Damal'da ilk olan bu uygulamayı başlattığımız mutluyuz. Vatandaşlarımız da çok memnun kaldı." dedi.

Eğitim gören kursiyerler de Kaymakamlık tarafından kendilerine sera kurulacağını belirterek, projenin mimarı Kaymakam Mehmet Nuri Çetin'e minnettar olduklarını ifade ettiler.

Kursiyerler, "Bu yüksek yerde seracılık olmaz diyorduk. Soğuk bir iklimde yaşıyoruz. Ama Sayın Kaymakamız öncülüğünde bu işi başardık. Ürünleri şuan toplamaya başladık. Biz aynı zamanda İş-Kur elamanı olarak çalışıyoruz. Burada sebzeciliğin ve meyveciliğin nasıl yetiştiğini öğreniyoruz. Burada eğitimimizi tamamladıktan sonra Kaymakam bey bize sera kuracak ve bizde kendimize ürünler yetiştireceğiz.Bu da bizim için bir gelir kapısı olacak." açıklamasında bulundu.
Zaman

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner50

banner52