Gıdavitrini - Adana'da yöresel
lezzetlerin tanıtılması amacıyla 6-8 Ekim'de "Adana Lezzet Festivali" yapılacak. Adana Valisi Mahmut Demirtaş, festivalin tanıtımı amacıyla Valilikte düzenlenen toplantıda, festivalle kent
kültürüne önemli bir köşe taşını daha ekleyeceklerini belirtti.
Binlerce yıllık tarihi geçmişi olan Adana'nın birçok kültürel zenginliği de beraberinde g
etirdiğini ve bu zenginliğin en önemli
unsurlarından biri
sinin de yemek kültürü olduğunu ifade eden Demirtaş, "Meşhur Adana kebabı, şalgam suyu, analı kızlı çorbası, mum
bar dolması, şırdanı, içli
köftesi, karakuş
tatlısı ve bici bicisi başta olmak üzere Anadolu'nun vazgeçilmez lezzet duraklarından biri olan Adana'ya yakışır bir festival düzenlemenin heyecanını yaşıyoruz" dedi.
Demirtaş, festival kapsamında, Adana mutfağından örnekleri katılımcıların beğenisine sunacaklarını, aşçıların kentin birbirinden güzel yemeklerinin püf noktalarını da ziyaretçilerle paylaşacağını aktararak, birbirinden leziz
tatları bünyesinde barındıran Adana mutfağının festival sayesinde şöhretini Toros Dağları'nın ötesine taşıyacağına inandığını kaydetti.
Anadolu lezzetleri koruma altına alınmalı
Festivallerin bir tür ticaret ve finans vitrini olduğunu, bu vitrinin göz alıcı olmasının kentin ulusal ve uluslararası
pazara taşınması açısından büyük önem taşıdığını ifade eden Demirtaş, şunları söyledi:
"Bugün dünyanın dört bir yanında milletler kendilerine ait olmayan yemeklere, tatlılara dahi patent alma telaşına düşmüşken, bizler de Adana lezzetlerini koruma altına almalı ve yemek kültürümüze sahip çıkmalıyız. Kentin bütün paydaşlarıyla iş birliği yaparak Adana Lezzet Festivali'nin her yıl düzenlenmesi, uluslararası platforma taşınması ve geleneksel hale dönüştürülmesi için her türlü desteği vermeye hazır olduğu
muzu ifade etmek istiyorum." diye konuştu.
Kaynak: TRT Haber
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir, teşekkür ederiz.
Bu habere yorum yapan ilk siz olun!