Gıdavitrini - Gıda Mühendisleri Odası Adana şube başkanı Şehmus Alparslan, sıcaklıkların artmasıyla birlikte özellikle protein içeren gıdalarda mikroorganizmaların daha hızlı geliştiğini ve zehirlenmelere neden olduğ
unu vurguladı.
Semt
pazarlarında yaş meyve ve sebze hariç açıkta satılan, temizlenmesi mümkün olmayan
yufka,
yumurta, peynir, çökelek,
baharat ürünlerinin tük
etilmemesi gerektiğine vurgu yapan Alparslan, bu ürünlerin toz kapmayacak, sıcakta bozulmayacak şekilde
soğutmalı ortamlarda bulundurulması gerektiğine önemle vurgu yaptı.
Uygun şartlarda üretilip satılmayan tavuk dönerin zehirlenmelere neden olabileceğinin ve güvenilmeyen işletmelerde tüketilmemesi gerektiğinin altını çizen Alparslan, şunları söyledi:
"Bu olum
suzlukların ortaya çıkmasında devletin denetim mekanizması ayrıca çalışıyordur ama
tüketicilerin de alışkanlıkları konusunda üzerine düşeni yapması gerek.
Dışarıda satılan ürünleri tüketmediğimizde işletmeciler zaten bizim doğru
muzu uygulamak zorunda kalacaklar. Ama biz dışarıda satılan ürünü tercih edersek, dışarıda daha çok satış olacaktır ve bu denetim mekanizmasının önleyebileceği bir durum olmaktan çıkar" dedi.

Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir, teşekkür ederiz.
Bu habere yorum yapan ilk siz olun!