Kaçak kıyma çekene 5 bin lira ceza

Kurban Bayramı süresince işleme kayıt belgesi olmayan ya da hijyen kurallarına uymadan kıyma çeken şahıslara 5 bin Lira'ya kadar para cezası kesilecek.

Kaçak kıyma çekene 5 bin lira ceza


Gıdavitrini - İzmit Belediyesi zabıta ekipleri, Kurban Bayramı süresince işleme kayıt belgesi olmayan ya da hijyen kurallarına uymadan kıyma çeken şahıslara 5 bin TL’ye kadar para cezası kesileceğini belirtti.

Kurban Bayramı’nda kesilen etlerin zarar görmemesi ve etlerin muhafaza edilmesi konusu büyük önem arz ederken, kesilen etlerin nerede kıyma çektirileceği de halk sağlığı açısından büyük önem taşıyor.

Kasaplar haricinde alakasız meslek grubundan insanların kıyma çekimi yapmasının haksız rekabet oluşturduğuna değinen zabıta yetkilileri, gerekli hijyen koşullarını sağlamadan çekim yapılmasının halk sağlığını da tehlikeye attığına işaret etti. Zabıta yetkilileri, kıyma çekimi yaptırmak isteyen vatandaşları bu işlemlerini işletme belgesi olan kasaplar da yapmaları konusunda bilgilendirdi.
Sokaklarda belgesiz ve gerekli hijyen koşullarını yerine getirmeden kıyma çeken şahıslarla ilgili gerekli yasal işlemin uygulanacağına da değinen yetkililer, "Sertifikası olmadan, kayıt dışı ve sağlıksız şekilde kıyma çekenlere 5 bin TL’ye kadar idari para cezası kesilecek. Konuyla ilgili vatandaşların gerekli hassasiyeti göstereceklerine inanıyoruz" dedi.
Kaynak: iha.com.tr

Güncelleme Tarihi: 24 Ağustos 2017, 15:10

Selami Türkoğlu

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner50

banner52