Zorla domuz eti yediren okula ceza

Aşçılık eğitimi alan kıza zorla domuz eti yedirilmeye çalışıldı. Lübnan asıllı kursiyer okul aleyhine dava açtı…

Zorla domuz eti yediren okula ceza
Danimarka'da aşçılık eğitimi alan Lübnanlı bir genç kız okulda kendisine zorla domuz eti yedirildiği gerekçesiyle Eşitlik Komitesine başvurarak okulu hakkında şikayetçi oldu. Genç kızın aşçı olabilmesi için her çeşit yemeğin tadına bakması gerektiğini belirten Holsterbro Meslek Okulu Müdürü Sven Örgaard genç kızın domuz eti yemeye zorlanmadığını, ancak seçtiği meslek gereği yemesinin tavsiye edildiğini söyledi.
Eşitlik Komitesi, Müslüman asıllı genç kızın eğitim gereği de olsa domuz eti yemek zorunda olmadığına karar vererek, Holsterbro Meslek Okulunu genç kıza 75 bin kron (10 bin Euro) tazminat ödemeye mahkum etti. Kararı mahkemeye taşıyacaklarını belirten Okul Müdürü Sven Örgaard "Bizim yanlış bir şey yaptığımızı sanmıyorum.
Tazminat kararı bizim genç kızı domuz eti yeme konusunda zorlamamız gerekçe gösterilerek verilmiştir. Oysa biz genç kızı zorlamadık ama aşçı olarak yaptığı yemeğin tadına bakması gerektiğini hatırlattık. Kendisine şayet bu tutumunda devam ederse eğitimini tamamlamak için staj yeri bulmakta zorlanacağını söyledik" dedi.
İsmi açıklanmayan öğrenci ise eğitim aldığı bölümün başkanı ve bir eğitim danışmanının öğrencilerin yaptıkları yemekleri yemek zorunda olduklarını söyleyerek kendisini zorladıklarını söyledi.
Okul Müdürü Sven Örgaard, 2005 yılında meslek okulu eğitim komisyonun aldığı karara göre, eğitim alan öğrencilerin yemeklerin tadına bakması gerektiğini belirterek, kararı mahkemeye taşıyacaklarını, genç kızın bu girişimi ile aşçı olarak eğitim alması ve staj yeri bulmasının mümkün olmadığını söyledi.
trthaber

Anahtar Kelimeler: Gıda Vitrini, Gıda, Vitrin, Tarım, GDO, Gıda Güvenliği, Alo 174, Sağlıklı Gıda, Beslenme, Yemek, Baklava, Restoran, Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı, Mehmet Mehdi Eker

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner50

banner52