İspanya kotaların uzatılmasını istiyor

İspanya Tarım Bakanı, Avrupa Birliği (AB)’ne, mevcut planlama dâhilinde 2015 yılında kaldırılacak olan süt kotalarının uzatılması talebinde bulunuyor.

İspanya kotaların uzatılmasını istiyor
İspanya Tarım Bakanı, Avrupa Birliği (AB)’ne, mevcut planlama dâhilinde 2015 yılında kaldırılacak olan süt kotalarının uzatılması talebinde bulunuyor. Bakan Miguel Canete, süt kotalarının 2015’e kadar uzatılması talebinin de 2003 yılında İspanya’dan gelmiş olduğunu söyledi. Bakan, süt kotalarının kaldırılmasının, İspanya süt sektörünün karşı karşıya olduğu kuraklık, yüksek yem maliyeti ve düşük çiğ süt fiyatlarını içeren mevcut zorlukları daha da arttıracağını, üreticiler için ilave yük getireceğini söyledi. “İspanya süt sektörüne istikrar kazandırmak için bir çözüm bulmak amacıyla endüstri ile birlikte çalışıyoruz.” diyen Canete, aynı zamanda rekabet edebilirliği ve süt sektörünün geleceğini garanti altına almak için tedbirlerin uygulamasını tartışmak ve incelemek üzere, endüstri ve hükümet arasındaki toplantıların devam etmekte olduğunu söyledi.
Avrupa süt paketinin, üreticiye daha fazla pazarlık gücü veren ve üretici organizasyonlarını tanıyan sözleşmeli ilişkiler sayesinde endüstriye yardımcı olacağını söyleyen Canete; zorunlu sözleşmelerin ve üretici gruplarının tanınmasının, üretimin izlenmesini geliştireceğini ve süt sektörünün tümünü geliştirecek temel bilgileri sağlayacağını ifade etti.
Süthattı

Anahtar Kelimeler: Gıda Vitrini, Gıda, Vitrin, Tarım, GDO, Gıda Güvenliği, Alo 174, Sağlıklı Gıda, Beslenme, Yemek, Baklava, Restoran, Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı, Mehmet Mehdi Eker

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner50

banner52