Bu çayın kilosu dudak uçuklatıyor!

Çin'de panda gübresi kullanılarak yetiştirilen çay dünyanın en pahalı çayı. Peki kilosu ne kadar dersiniz?

Bu çayın kilosu dudak uçuklatıyor!
Çin'de yetiştirilen ve ilk sürgünlerden elde edilen dünyanın en pahalı çayının bu yılki fiyatı tam 35 bin dolar yani 64 bin lira... Bu çayın özelliği ise, panda gübresiyle yetiştirilmesi.. Dünyada nesli tükenme tehlikesi altında bulunan hayvanların başında gelen, siyah-beyaz kürkleriyle dikkat çeken pandalar günün 14 saatini bambu yemekle geçiriyor.
Çin'le özdeşleşen pandalar kendileri kolay kolay çiftleşmediği için çiftliklerde suni döllenme yoluyla sayıları artırılmaya çalışılıyor.
Pandalar Çinli bir girişimciye dünyanın en pahalı çayını yetiştirme konusunda ilham kaynağı oldu.
Girişimci çayın verimini artırmak için Sichuan bölgesindeki yetiştirme çiftliklerinden topladığı panda gübrelerini kullandı.
Sindirim konusunda da tembellik gösteren pandaların dışkıları toprağı besleyici maddeler içeriyor. Bu gübre çaya kimyasal ve diğer organik gübrelerden çok daha farklı bir tat katıyor.
Söz konusu gübrelerin kullanıldığı ilk ürün hasadı şu sıralarda yapılıyor. İlk sürgünlerden elde edilen yeşil çayın kilosu 64 bin lira.
Fiyatın sonraki sürgünlerde epey düşeceği belirtiliyor. Ancak işin bir de turizm yönü ve getirisi var. Panda çayı olarak tanıtılan çay tarlaları meraklıların akınına uğruyor.

Anahtar Kelimeler: Gıda Vitrini, Gıda, Vitrin, Tarım, GDO, Gıda Güvenliği, Alo 174, Sağlıklı Gıda, Beslenme, Yemek, Baklava, Restoran, Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı, Mehmet Mehdi Eker, Panda Tea, Çin Çayı

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner50

banner52