AB’den gıda araştırmalarına destek

Avrupa Birliği’nde bağışıklık sistemine yönelik fonksiyonel gıdalar için lifli bileşenlerin araştırılması projesine 6 milyon Euro yatırım yapıldı.

AB’den gıda araştırmalarına destek
Projeyle bağışıklık sistemine yönelik fonksiyonel gıdalar ve gıda takviyeleri için lifli bileşenlerin araştırılması ve geliştirilmesi için yollar aranıyor. Hollanda Wageningen Üniversitesi Gıda ve Biyolojik Araştırmalar bölümünden Juriaan Mes'in koordinatörlüğündeki 4,5 yıllık projede beş Avrupa araştırma enstitüsü ile sekiz küçük ve orta ölçekli işletme ve dört Avrupa üniversitesi bir araya geliyor.

Araştırmalar, bazı özel polisakkaritlerin, örneğin maya hücre duvarında bulunanlar veya çeşitli bitkisel ürünlerde bulunanlar, bağırsak başlayarak tüm bağışıklık sistemini aktive ettiğini gösteriyor. Çeşitli polisakkaritlerin ise patojenleri ve istenmeyen hücreleri sindirebilen makrofajların aktivasyonunu sağladığı belirtiliyor. Bunun da insanların bağışıklık sisteminde direnç artışı sağlanmasına yardımcı olduğu kaydediliyor. AB Projesinde özellikle polisakkaritlerin yaşlılara yönelik kullanımına yoğunlaşılması amaçlanıyor.

 

Anahtar Kelimeler: Gıda Vitrini, Gıda, Vitrin, Tarım, GDO, Gıda Güvenliği, Alo 174, Sağlıklı Gıda, Beslenme, Yemek, Baklava, Restoran, Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı, Mehmet Mehdi Eker, AB, Fonksiyonel Gıda, Juriaan Mes

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner50

banner52