Projeyle bağışıklık sistemine yönelik fonksiyonel gıdalar ve gıda takviyeleri için lifli bileşenlerin araştırılması ve geliştirilmesi için yollar aranıyor.
Hollanda Wageningen Üniversitesi Gıda ve Biyolojik Araştırmalar bölümünden Juriaan Mes'in koordinatörlüğündeki 4,5 yıllık projede beş Avrupa araştırma enstitüsü ile sekiz küçük ve orta ölçekli işletme ve dört Avrupa üniversitesi bir araya geliyor.
Araştırmalar, bazı özel polisakkaritlerin, örneğin maya hücre duvarında bulunanlar veya çeşitli bitkisel ürünlerde bulunanlar, bağırsak başlayarak tüm bağışıklık sistemini aktive ettiğini gösteriyor. Çeşitli polisakkaritlerin ise patojenleri ve istenmeyen hücreleri sindirebilen makrofajların aktivasyonunu sağladığı belirtiliyor. Bunun da insanların bağışıklık sisteminde direnç artışı sağlanmasına yardımcı olduğu kaydediliyor. AB Projesinde özellikle polisakkaritlerin yaşlılara yönelik kullanımına yoğunlaşılması amaçlanıyor.
Anahtar Kelimeler: Gıda Vitrini, Gıda, Vitrin, Tarım, GDO, Gıda Güvenliği, Alo 174, Sağlıklı Gıda, Beslenme, Yemek, Baklava, Restoran, Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı, Mehmet Mehdi Eker, AB, Fonksiyonel Gıda, Juriaan Mes
AB’den gıda araştırmalarına destek
Avrupa Birliği’nde bağışıklık sistemine yönelik fonksiyonel gıdalar için lifli bileşenlerin araştırılması projesine 6 milyon Euro yatırım yapıldı.

YORUM EKLE
1
Barilla’dan UNICEF’e destek
2
Chef Star 2012 hazırlıkları sürüyor
3
Coca-Cola iki fabrika kapatıyor
4
Çiğ süt 150 kat daha tehlikeli!
5
Çıtır Usta’dan yeni yoğurtlu grubu
6
Danone Türkiye’den EDT atağı
7
Tek tuşla 5 çeşit kahve keyfi
8
Sağlık için her gün bir bardak kefir!
9
Manisa'ya dev yatırım
10
Yenilebilir ambalaj dönemi başlıyor!
SON DAKİKA HABERLERİ
ANKETTüm Anketler
NAMAZ VAKİTLERİ

İMSAK
06:49

GÜNEŞ
08:21

ÖĞLE
13:10

İKİNDİ
15:29

AKŞAM
17:49

YATSI
19:16
SIRADAKİ HABER