Kudret narı şifa hazinesi gibi

Tıp dünyasının yakından takip ettiği kudret narı ile ilgili son müjde Çinli bilim insanlarından geldi. Başta kanser olmak üzere mide ve bağırsak rahatsızlıklarına karşı önemli bulgular açıklandı.

Kudret narı şifa hazinesi gibi


Türkiye'de hasat zamanı olması sebebiyle tezgahları süslemeye başlayan kudret narı ile ilgili önemli açıklamalar yapıldı. Yıllardır insan sağlığı için faydaları üzerinde araştırmalar yapılan mucize bitki, hücre yenileyici etkisi, mide dostu ve karaciğer destekleyici özellikleriyle biliniyordu. Yeni araştırmalar, kudret narının daha bilinmeyen birçok faydasını ortaya çıkardı.

Can yakan gastrit ve ülser gibi mide rahatsızlıkları yaşıyorsanız, mucize meyve kudret narı tam size göre...Çin'de yapılan araştırmalara göre, kudret narı mide ve bağırsak rahatsızlıklarına fayda sağlıyor. Ağrı ve sancılarla ortaya çıkan bu sıkıntılara karşı uzmanlar, kudret narı tüketimini öneriyor. Bu meyve aynı zamanda şeker hastaları için de şifa kaynağı olarak biliniyor. Kudret narı kan şekerini dengelemede etkili oluyor.

Doğal antioksidan özelliği taşıyan kudret narının, birçok kanser türüne iyi geldiğini söyleyen uzmanlar, faydalarını şöyle sıralıyor: "Karaciğeri destekler, hücre yeniler, yanık ve yaraları iyileştirir, bağırsak tembelliğini giderir."

Güncelleme Tarihi: 25 Ağustos 2016, 15:19

Selami Türkoğlu

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner50

banner52