Buzdolabında şekere dönüşüyor!

Beslenme açısından önemli bir besin maddesi olan ve dünya genelinde çokça tüketilen patatesle ilgili sağlık uzmanlarından önemli bir uyarı geldi.

Buzdolabında şekere dönüşüyor!


Ekonomik olması ve her coğrafi ortamda üretilebilmesiyle kolay ulaşılabilen patates, dünyanın hemen her sofrasında biliniyor ve tüketiliyor. Peki patatesin saklanmasıyla ilgili ne kadar bilgimiz var? İşte, patatesle ilgili doğru bilinen yanlışlar.

Nişasta şekere dönüşüyor
Yapılan yeni bir araştırmaya göre patates buzdolabında saklandığında içindeki nişasta şekere dönüşerek insan sağlığına zarar veriyor. The Mirror gazetesinin ajansın internet sitesinden aktardığı habere göre; buzdolabına konmaması gereken en kritik yiyecek patates. Çünkü patates buzdolabında saklandığında içindeki nişasta şekere dönüşüyor. Ve buzdolabına konan patates pişirildiğinde ya da kızartıldığında şeker aminoasit asparajin ile birleşerek çok zararlı olduğu düşünülen 'akrilamid' kimyasalı üretiyor.

Akrilamid kâğıt, boya ve plastik üretiminde kullanılıyor. Yiyecek paketlerinde ve hatta yiyeceklerde bile izlerine rastlamak mümkün. Basit bir internet araştırmasıyla 'akrilamid'in kanserle bağlantısı da ortaya çıkıyor. Araştırmalara göre kemirgenler üzerinde yapılan çalışmalar, 'akrilamid'in birkaç kanser çeşidi için risk teşkil ettiğini ortaya koyuyor.

Güncelleme Tarihi: 25 Ağustos 2016, 15:01

Selami Türkoğlu

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner50

banner52