Tatlıcı Tombak’tan yeni yıl tatlısı

Gelenekselden moderne tüm tatları bir arada sunan Tatlıcı Tombak, Kuzey Amerika’dan dünyaya yayıldığına inanılan balkabağına tatlı olarak hayat veriyor.

Tatlıcı Tombak’tan yeni yıl tatlısı
Dünyada önemli kutlama sofralarının vazgeçilmezi olan, Tatlıcı Tombak ustalığında ceviz parçacıklarıyla servis edilen ve doğal malzemeler kullanılarak hazırlanan kabak tatlısı, bu yılbaşında misafirlerinize ikram edeceğiniz en özel lezzetlerden biri olmaya aday…

“Tatlı sanattır” sloganıyla 2004 yılından bu yana en doğal ve sağlıklı ürünleri, modern bir bakış açısıyla tüketicisiyle buluşturan Tatlıcı Tombak, yeni yıla özel iri parçalanmış ceviz parçacıkları ile servis edilen ve dünyada kutlama sofralarının vazgeçilmezi kabak tatlısı ile hem göze hem damağa hitap ediyor.
Amerikalı yerlilerin binlerce yıl sofralarını süsleyen, Avrupa’dan gelen yerleşimcilerin balkabağını keşfederek tohumlarını Avrupa’ya götürmesi ile dünya sofralarında yerini alan balkabağı 7 bin yıllık bir tarihe sahip özel bir besin kaynağı.

Yapılan araştırmalarda sağlığa birçok yararı olduğu belirlenen balkabağının bağışıklık sistemini güçlendirmesi yanı sıra pek çok farklı faydası bulunuyor. Balkabağına turuncu rengini veren ve kuvvetli bir antioksidan olan beta-karoten, atar damarlar duvarlarındaki kolesterol düzeyini kontrol ediyor ve bu sayede kalp krizi riskini azaltıyor. Alfa-karotenin de bol miktarda bulunduğu bal kabağının, yaşlanma sürecini yavaşlatıp katarakt oluşumunu engellediği belirtiliyor. Vücudun paslanmasını önleyen en güçlü antioksidanların birçoğunu içeren balkabağı, Tatlıcı Tombak ustalığıyla yılbaşı sofralarının vazgeçilmezi olacak. Ağızda kolayca ezilen yumuşacık dokusu, enfes kokusu ve ceviz parçacıklarıyla süslenen Tatlıcı Tombak’ın kabak tatlısı organik balkabakları kullanılarak hazırlanıyor.

Evde yapılmış gibi en doğal malzemeler kullanılarak tatlı severlere sunulan kabak tatlısı, Tatlıcı Tombak ustalarının marifetli elleri ile lezzet serüvenini bir üst noktaya taşıyor. Her aşamasında yüzde yüz doğal malzemelerin kullanıldığı kabak tatlıları şerbetine dolgun kıvamını veren doğal şeker ile hazırlanıyor.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner50

banner52