E-defter uygulamasıyla tasarruf yaptı

Şölen, Maliye Bakanlığı ve Gümrük ve Ticaret Bakanlığı ortak kararıyla çıkarılan e-defter ve e-fatura uygulamasına geçti.

E-defter uygulamasıyla tasarruf yaptı
Çikolata, çikolatalı ürünler ve şekerleme konusunda Türkiye’nin önde gelen firmalarından Şölen, Maliye Bakanlığı ve Gümrük ve Ticaret Bakanlığı ortak kararıyla çıkarılan e-defter ve e-fatura uygulamasına geçti. Şölen, işyerlerinde ticari hayatın daha hızlı ve az maliyet ile yürütülmesini sağlayacak e-defter uygulamasına geçen ilk üretim şirketi oldu.

Türk Ticaret Kanunu ve Vergi Usül Kanunu gereğince tutulması zorunlu olan defterlerin elektronik ortamda oluşturulması, kaydedilmesi ve korunmasına yarayan e-defter uygulaması ticari hayatı kolaylaştırıyor. Çikolata, çikolatalı ürünler ve şekerleme alanında Türkiye’nin hızla büyüyen firmalarından Şölen, e-fatura kullanan ilk şirketlerden biri olmasının yanı sıra e-defter uygulamasına geçen ilk üretim şirketi unvanını aldı.
İşletmelerin tuttuğu ve 10 yıl süreyle saklaması gereken kayıtlar, e-defter sayesinde sadece bir CD içerisinde saklanabilecek. Denetim zamanlarında da bütün bilgiler elektronik ortamda yer alacağından verilere ulaşım kolayca sağlanabilecek. Uygulamayla birlikte kayıt dışı veri kalmaması için de denetim sağlanmış olacak.

Yıllık 250 bin adet kağıttan tasarruf sağlanacak

Şölen, e-defter kullanımına geçerek birçok konuda maliyeti azaltacak. e-defter ve e-fatura kullanımı ile birlikte matbaa basım ve ciltleme, noter tasdik, arşivleme-depo, iş gücü, zaman, yazıcı toner/kartuş maliyetinden önemli ölçüde tasarruf sağlayacak. Şölen’in en çok tasarruf edeceği alan ise yaklaşık 20 ağaca denk gelen 250 bin adet A4 kağıt maliyeti.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner50

banner52