Tatlıcı Tombak yeniden Beylikdüzü'nde

İki yıl önce çıkan yangın ile kullanılamayacak hale gelen Tatlıcı Tombak Beylikdüzü Migros Şubesi, yenilenen konsepti ile kapılarını yeniden açtı...

Tatlıcı Tombak yeniden Beylikdüzü'nde
Gıdavitrini - Yaklaşık iki yıl önce yaşanan talihsiz bir yangın ile kullanılamayacak hale gelen Tatlıcı Tombak Beylikdüzü Migros Şubesi, yenilenen konsepti ile kapılarını 19 Ocak Cumartesi günü yeniden açtı. Tatlıcı Tombak Kurucusu, Tiyatrocu Nedim Saban’ın da katılımıyla gerçekleştirilen açılış töreninde markanın 2013 yatırımları ve yeni konsepti hakkında da bilgi verildi.

Geleneksel sütlü tatlıları modern bakış açısıyla tüketiciyle buluşturan Tatlıcı Tombak, yeni şubesini 19 Ocak Cumartesi günü Tatlıcı Tombak Kurucusu, Tiyatrocu Nedim Saban’ın katılımıyla Beylikdüzü Migros’ta açtı. 
Yoğun halk ve medya ilgisi ile kapılarını aralayan şubenin Tatlıcı Tombak için anlamı ise çok büyük. Öyle ki 2005 yılında Tatlıcı Tombak’ın ilk franchise şubesi olan Beylikdüzü 2011 yılında yaşanan talihsiz Beylikdüzü Migros AVM yangını ile büyük hasar görmüştü. Bu nedenle iki yıla yakın bir süre kapalı kalmak zorunda kalan Tatlıcı Tombak Beylikdüzü şubesi ilk franchise olmasına karşın, sekiz yıl sonra yeni konsept fakat aynı kalite ve tatlar ile tekrar açıldı. Beylikdüzü şubesi ile yeni dekorasyonunu da müşterilerinin beğenisine sunan Tatlıcı Tombak, değişen franchise konseptini de şube açılışı ile tanıttı.

Uzun çalışmalar sonrasında deneyimli içmimarlar tarafından tasarlanan özel dekorasyonunda ağırlıklı olarak turuncu ve kahve tonlarını kullanan Tatlıcı Tombak’ın yeni konseptinin de beğeni kazanacağından emin olduklarını anlatan Beylikdüzü franchise sahibi İsmet Sırma, “Tatlıcı Tombak ile 2005 yılında Nedim Saban’ın bir röportajını okuyarak tanıştım. Nedim Bey yeni kurdukları Tatlıcı Tombak markasını ve franchise sistemini anlatıyordu. Görüşmek ve daha fazla bilgi almak istedim. Bana mevcut kurulu şubelerden birini devralabileceğimi söylediler. Bu dönemde büyük bir kurumda güzel imkânlarla çalışırken girişimcilik yönüm ağır bastı ve Beylikdüzü Migros’ta bulunan şubeyi devralarak Tatlıcı Tombak sistemine dâhil oldum. Mecidiyeköy’de ikamet ederken evimi bile Beylikdüzü’ne taşıdım. Ancak her şey iyi giderken 2011’de talihsiz yangın olayını yaşadık” diyor.

Bu kötü olay sırasında başta Nedim Saban olmak üzere tüm Tatlıcı Tombak ailesinden büyük destek gördüğünü anlatan İsmet Sırma, “2011 yılında Beylikdüzü Migros’ta büyük bir yangın çıktı, birçok mağaza gibi bizim mağazamız da tamamen yanarak kullanılamaz hale geldi. Zor bir dönem geçirdim. Bu süreçte Tatlıcı Tombak yönetimi her zaman yanımda oldu ve bana her türlü desteği verdi. Adeta bir aile havası oluştu, farklı bir girişim yapmayı düşünmedim bile. En kısa sürede toparlanıp tekrar Tatlıcı Tombak ile yola devam etmek istiyordum. Ayrıca Tatlıcı Tombak’ın geleceğine çok inanıyorum, büyük bir marka olma yolunda çok ciddi yatırımlar yapılıyor ve bu yatırımların da karşılığını görüyoruz. Tüm bu nedenleri göz önünde bulundurarak eskisinden de büyük bir yatırım yaparak Tatlıcı Tombak’ın yenilenen konseptini yine Beylikdüzü Migros’ta uyguladık” diyor.

Büyüme stratejimiz devam ediyor
Yaşanan tüm talihsizliklere karşın bu şubeyi tekrar açmaktan dolayı duydukları mutluluğu dile getiren Tatlıcı Tombak Kurucusu Nedim Saban ise, “Yenilenen konseptimizde caddelerde büyüme stratejimiz devam ediyor. Beylikdüzü Migros’un bizim için hem manevi hem de stratejik önemi büyük. 2005 yılında İsmet Bey’e ilk franchise’ımızı burada vermiştik. 2011 yılında AVM içinde çıkan talihsiz yangın her ne kadar morallerimizi bozsa da bugün daha büyük bir yatırımla yeni konseptimizde şubemizin açılışını gerçekleştiriyoruz. İsmet Bey’in beklemesine değdi, çok daha güçlü bir şekilde Beylikdüzü’nde yeniden olmak büyük mutluluk” dedi.

“Şube ağımız 2013’de büyümeye devam edecek…”
Tatlıcı Tombak franchise sisteminin yenilendiğini anlatan Tatlıcı Tombak Genel Müdürü Hüseyin Demirel ise, “Sütlü, şerbetli tatlı, dondurma ve pasta çeşitleriyle 100’ün üzerinde ürün gamına sahip olan Tatlıcı Tombak yeniden Beylikdüzü’nde tüketicilerle buluşuyor. 2007 yılında Avrupa uyum yasaları ve gıda yönetmeliklerine uygun olarak inşa edilen, ISO 22000:2005 uluslararası kalite belgesine sahip üretim tesisi ile ayda 1 buçuk milyon tatlı üreten markamız hem lezzetleri hem de karlı franchise avantajlarıyla gerek tüketicilerin gerekse yatırımcıların ilk tercihleri arasında. Tatlıcı Tombak olarak tüm bayilerimizin taleplerini kolaylıkla karşılayacak teknolojik altyapıya sahibiz. Markamız, yenilediği franchise sistemi, sağladığı kazan kazan ilişkisinin yanı sıra az maliyetle birden fazla şube açma imkânı da sağlıyor. Bir şube için 75 bin TL yatırım maliyeti talep ediyoruz. Sistemimizde bu yatırım maliyetinin, maksimum geri dönüşüm süresi ise 16 ay” diyor.
2013 sonuna kadar 30 yeni şube açmayı hedeflediklerinin altını çizen Demirel; “Özellikle Marmara Bölgesi ve İstanbul’da olmak üzere 2013 sonuna kadar 30 yeni şube açmayı hedefliyoruz. En karlı franchise sistemlerinden biri olan Tatlı Tombak ailesi 2013 yılında Beylikdüzü şubesinden sonra da hızla büyümeye devam edecek” dedi.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner50

banner52