Baklava ustaları sertifika aldı

Baklava ve Tatlı Üreticileri Derneği, nitelikli eleman yetişmesine katkı sağlayan önemli bir projeyi daha hayata geçirdi...

Baklava ustaları sertifika aldı
Baklava ve Tatlı Üreticileri Derneği (BAKTAD), İstanbul Ticaret Odası, Türkiye İş Kurumu, İstanbul Milli Eğitim Müdürlüğü ve İstanbul İl Özel İdaresi birlikteliği ile gerçekleşen baklava ustalarına sertifika töreni, coşkulu bir bir atmosferde gerçekleştirildi. BAKTAD Genel Başkanı Mehmet Yıldırım, "Baklava bizim özdeğerimizdir, hiç kimse sahiplenmeye kalkışmasın" dedi.

Baklava sektörüne nitelikli iş gücü yetiştirmek için Bahçeliveler Siyavuşpaşa Anadolu Meslek Lisesi'nde kurulan atölyede 300 saat eğitim gören ustalara sertifikaları verilmek üzere düzenlenen gecede BAKTAD Genel Başkanı Mehmet Yıldırım, "Baklava bizim öz kültürümüzdür. Kimse sahiplenmesin" dedi.

Baklava sektörünün eğitimli eleman ihtiyacını karşılamak ve ülkenin her alanda ihtiyaç duyduğu nitelikli iş gücüne katkı sağlamak amacıyla açılan  Bahçelievler Siyavuşpaşa Anadolu Meslek Lisesi'ndeki Baklava ve Tatlıcılık Bölümünde açılan usta öğreticilik kursunda eğitim gören ustalara , BAKTAD tarafından düzenlenen programda sertikaları verildi.


Baklava ve Tatlı Üreticileri Derneği Yönetim Kurulu Başkanı (BAKTAD) Mehmet Yıldırım, Bahçelievler Kaymakamı Şevket Cinbir, Bahçelievler Siyavuşpaşa Anadolu Kız Meslek Lisesi Müdürü Ayten Yılmaz,eğitim gören ustalar ve BAKTAD Yönetim Kurulu üyelerinin katıldığı tören, coşkulu bir atmosferde gerçekleştirildi.

Açılış konuşmasını yapan BAKTAD Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Yıldırım, sektörün nitelikli eleman açığını gidermek için ortaya koydukları bu projeden kalifiye elemanlar yetişmesini beklediklerini belirterek, '' Bu meslek altın bir bileziktir. Dünyanın her yerinde geçerlidir" dedi. Yıldırım, baklavanın tarihsel bir değerimiz olduğunu da vurgulayarak, "Hiç kimse bizim baklavamıza sahip çıkmasın. Baklava bizim sofralarımızın padişahı, padişahlarımızın tatlısıdır" dedi.

Bahçelievler Kaymakamı Şevket Cinbir ise, başarmak ve başarıya ulaşmak için insanların bahane üretmemeleri gerektiğini kaydederek, "Devletimizin insanlarımızın önünü açmak için her türlü imkanı vardır. İşte bu atölye bunun ispatıdır.

Çok iyi baklava yapabilirsiniz. Ama, çok iyi insan olmak, bu ülkenin birliğini, bütünlüğünü sağlayan, bu ülkeyi seven insanlar olarak yetişmeniz için de en güzel örnekleri ortaya koymanız gerekir" dedi. Yemek ve tatlı ikramı ile devam eden programın sonunda daha sonra Baklava ve Tatlıcılık Bölümü atölyesinde eğitim gören ustalara Bahçelievler Kaymakamı tarafından sertifikaları verildi.Programın süprizi ise BAKTAD Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Yıldırım'ın da rol model olarak atölyede eğitim alıp , sertifikasını Bahçelievler Kaymakamın'dan alması oldu.

YORUM EKLE
YORUMLAR
Ramiye bulun
Ramiye bulun - 6 yıl Önce

Bende belge almak. İstiyorum

SIRADAKİ HABER

banner50

banner52