Korozo Grup’tan istihdam müjdesi

Koroplast 2012'de yüzde 20 büyüme hedefliyor. İnşaatı devam eden fabrika bittiğinde 200 kişiye daha istihdam sağlayacak.

Korozo Grup’tan istihdam müjdesi
Gıdavitrini - Korozo Grup Genel Koordinatörü Jeki Mizrahi ve Koroplast Pazarlama Yöneticisi Lizi M. Yılmaz, Koroplast markasının 2011 performansı, Korozo'nun dünya ve Türkiye pazarındaki konumunu değerlendirdi. Avrupa’nın ilk 10 ambalaj üreticisi arasında yer alan Korozo Grup’un Çöp Torbası ve Mutfak Yardımcı Ürünleri Sektörü’ndeki markası Koroplast, yüzde 15 büyüyerek pazardaki liderliğini sürdürüyor.
Korozo Grup Genel Koordinatörü Jeki Mizrahi ve Koroplast Pazarlama Yöneticisi Lizi M. Yılmaz’ın ev sahipliğinde düzenlenen basın toplantısında; 30. yılını geride bırakan ve Türkiye’nin ilk çöp torbasını ve buzdolabı poşetini üreten Koroplast markasının 2011 performansı, Korozo’nun dünya ve Türkiye pazarındaki konumu değerlendirildi ve Koroplast tarafından yaptırılan pazar dinamikleriyle hane araştırması sonuçları açıklandı.
“Çöp kovalarına kağıtlar yerleştirilir, çöpler bunun içine koyulurdu”
Düzenlenen basın toplantısında, Koroplast markasının bundan 30 yıl önce Türkiye’de Çöp Torbası ve Mutfak Yardımcı Ürünleri sektörünün temellerini attığını belirten Korozo Grup Genel Koordinatörü Jeki Mizrahi; “Bundan 30 yıl önce Türkiye’de çöplerin biriktirilmesi, taşınması büyük bir sıkıntı konusuydu. Hatta o dönemlerde çöp kovalarına kağıtlar yerleştirilir, çöpler bunun içine koyulurdu. Sonrasında da o çöp kovaları temizlenmek için deterjanlarla yıkanırdı. İşte böyle bir dönemde Koroplast markamızla büyük bir maceraya atıldık. Türkiye’nin ilk çöp torbasını ürettik ve tüketicilerimize sunduk. Koroplast bu sayede tüketicileri büyük bir dertten kurtardı. Türkiye’de yeni bir dönem başladı. Tüketicilerimiz çöplerini akıtmayan, dışarıya kötü koku vermeyen, sağlam, sızdırmayan çöp torbaları kullanmaya başladı. Yine bundan 30 yıl önce Türkiye’nin ilk buzdolabı poşetini sunarak değişen yaşam şartlarının getirdiği yeni ihtiyaçlardan birini daha karşılamış olduk. Tüm bu beklentilere karşı geliştirdiğimiz yenilikçi ürünlerle Koroplast Türkiye’de yepyeni bir sektörün temellerini attı; Çöp Torbası ve Mutfak Yardımcı Ürünleri Sektörü Koroplast ile hayat buldu” dedi.
“Modern yaşama uygun yeni ürünleri tüketicilerimize sunduk”
Koroplast’ın daima kendi alanında sorun ve beklentileri tanımlayan, ihtiyaçları belirleyen ve bu doğrultuda inovatif çözümler geliştiren bir marka olduğunu belirten Korozo Grup Genel Koordinatörü Jeki Mizrahi; “Hayatımız modernleştikçe, bu modern yaşama uygun yeni ürünleri tüketicilerimize sunduk. Örneğin Koroplast Dondurulmuş Gıda Torbası’nı ürettik. Sadece bununla da kalmadık. Koroplast markamızla mutfak dışındaki alanlara yönelik de ürün ve çözümler sunduk. Örneğin katı atıklar için Türkiye'nin ilk geri kazanım torbası 2005 yılında Koroplast ile hayatımıza girdi. Yine 2005 yılında Türkiye’de ilk tıbbi atık torbasını çıkartan, bu konudaki yasal çalışmalara katkı sağlayan da Koroplast’tı. Yenilikçi anlayışımızın son örneği de Türkiye’nin ilk mikrodalga pişirme torbası oldu. Hayatı pek çok farklı alanda kolaylaştırarak ilklere imza attık ve her yeni ürünümüzle Altın Ambalaj Ödülü’nü almaya hak kazandık” dedi.
2012’de yüzde 20 büyümeyi hedefliyor
Koroplast’ın bugün çöp torbası ve buzdolabı poşeti başta olmak üzere, alüminyum folyo, streç film, kilitli poşet, fırın torbası, yağlı pişirme kağıdı, mikrodalga pişirme torbası, buz torbası ve dondurulmuş gıda torbası gibi geniş ürün çeşitliliği ile hayatı kolaylaştırdığını söyleyen Jeki Mizrahi; “Tüketicilerimiz Koroplast markasını güvenle tercih ediyor ve her zaman içleri rahat ediyor. Çünkü şirketimiz gıda güvenliği, kalite ve çevre yönetim sistemlerine sahip bir kuruluş. Koroplast markamız bugün, yarattığı sektörün öncülüğünü üstleniyor. Geride bıraktığımız 2011 yılının rakamları da bunu daha iyi gözler önüne seriyor. Geçen yıl yüzde 15 oranında bir ciro büyümesi gerçekleştiren Koroplast, yüzde 38’lik ciro payı ile tüm kategorilerdeki liderliğini sürdürüyor. Koroplast olarak bu yıl Çöp Torbası ve Mutfak Yardımcı Ürünleri Sektörü’nde yüzde 20 oranında büyümeyi hedefliyoruz” dedi.
İhracatın Yıldızları Birincilik Ödülü’nü aldı!
Koroplast’ın başarısının arkasında Türkiye ambalaj sanayinin liderliğini üstlenen ve Avrupa’nın ilk 10 ambalaj üreticisi arasında yer alan Korozo’nun olduğunu ifade eden Jeki Mizrahi; “Koroplast markamızın bugünlere gelmesinde yaptığı ihracat ve sağladığı istihdam ile sektörüne ve Türkiye ekonomisine değer katan, yüzde 100 Türk sermayeli Korozo Grup yer alıyor. Korozo olarak bugün İstanbul ve İzmir'deki toplam 130.000 m2 kapalı alana sahip 7 fabrikamız ve İngiltere, Almanya ve Fransa’daki bölge ofislerimiz ile toplam 1400 kişiye istihdam sağlıyoruz. Yıllık 80.000 tonun üzerinde üretim hacmine sahip olan tesislerimiz Orta Doğu ve Avrupa'nın en büyük tesisleri arasında yer alıyor” dedi.
2011 yılının Korozo için başarılı bir yıl olduğunu ve Korozo’nun Türkiye’yi global arenada başarıyla temsil ettiğini belirten Mizrahi; “2011 yılında yayımlanan ‘İSO ilk 500 sanayi kuruluşu’ listesinde 165. sırada yer almanın mutluluğunu yaşadık. Türkiye İhracatçılar Meclisi’nin verilerine göre de Türkiye’nin 80. ihracatçı firmasıyız. Korozo, yolculuğunu emin adımlarla sürdürmeye devam etti: 2011 yılını 458 milyon TL’lik net ciro ile kapattık. Bu da yüzde 27’lik bir büyümeye tekabül ediyor. Üretimimizin yüzde 55’ini Avrupa Birliği ülkeleri, Ortadoğu, Kuzey Afrika, İskandinavya ve Amerika başta olmak üzere 70'i aşkın ülkeye ihraç ediyoruz. 145 milyon $’lık net ihracat ciromuz ile Türk ihracatçıları listesinde sektör liderliğini üstlenmenin gururunu yaşıyoruz. 2012’nin ekonomik anlamda durgun geçeceğine yönelik beklentilerin olmasına rağmen biz ihracatımızı yüzde 11 artırmayı hedefliyoruz” dedi.
Memnuniyet düzeyi on üzerinden dokuz!
Düzenlenen basın toplantısında Koroplast’ın yaptırdığı pazar dinamikleri ve hane araştırması sonuçları da paylaşıldı. Koroplast Pazarlama Yöneticisi Lizi M. Yılmaz; “Koroplast markası Türkiye’de özellikle kadınların hayatını değiştiren bir marka oldu. TNS Türkiye’nin araştırma sonuçlarına göre Koroplast tüm kategorilerde yüzde 84 ile sektörünün en çok bilinen markası durumunda. Tüketicilerimiz Koroplast’ı yenilikçi, köklü, pratik ve kullanışlı ürünler sunan, ihtiyaçlarını anlayan ve kendilerine yakın, müşteri memnuniyetine önem veren bir marka olarak görüyor. Yine TNS araştırma sonuçlarına göre Koroplast markası, 10 puan üzerinden yapılan memnuniyet düzeyi değerlendirmesinde 9 puan almıştır” dedi.
Türkiye Avrupa’nın gerisinde
Lizi M. Yılmaz gerçekleşen toplantıda dünyadaki ve Türkiye’deki çöp torbası kullanım oranlarından da bahsetti. Türkiye genelinde çöp torbası kullanımının özellikle Avrupa ile karşılaştırıldığında yeterli seviyeye ulaşmadığını belirten Lizi M. Yılmaz; “Türkiye’deki evlerin sadece yüzde 18’i çöp torbası kullanıyor. Bu da her 5 aileden sadece birinin çöp torbası kullandığı anlamına geliyor. Ama bir Fransa örneğine bakacak olursak; hane sayısının yüzde 72’sinin çöp torbası kullandığını görüyoruz. Yani her 5 aileden 4’ü çöp torbası kullanıyor. Diğer taraftan markamız adına gurur duyduğumuz bir tablo var ki, o da; Türkiye’de çöp torbası kullanan her 3 aileden birinin sektör lideri Koroplast’ı tercih ediyor olması. Aynı şeyi buzdolabı poşeti için de söyleyebiliriz. Hanelerin yüzde 44’nün buzdolabı poşeti kullandığını görüyoruz ve kullanan her 2 aileden 1’i de Koroplast’ı tercih ediyor. Koroplast tercih ediliyor çünkü bu marka kalite, hijyen ve güven kavramlarını bir araya getiriyor. Koroplast tüketicilerinin, ürünlerimizi kullanırken içleri rahat ediyor” dedi.
“Türkiye’de kadınlar ‘Koroplast’la içim rahat’ diyor”
Türkiye’deki kadınların evine özen gösteren, evinde vakit geçirmeyi seven bir profile sahip olduğunu söyleyen Lizi M. Yılmaz; “Araştırma sonuçları ev hanımlarının her gün 5 saat 17 dakika evleriyle ilgilendiklerini gösteriyor. Çalışan kadınlar bile her gün 4 saat 3 dakikalarını evleriyle ilgilenerek geçiriyorlar. Bu kadar zamanı evlerine ayıran kadınlarımızın, ailelerine ve çocuklarına çok önem verdiğini biliyoruz. Temiz ve sağlıklı bir ortamda yaşamayı istiyorlar ve bu ortamı yaratmayı da kendi görevleri olarak görüyorlar. Kadınlarımızın Koroplast markasını nasıl gördüklerine baktığımızda; TNS araştırmasına göre Koroplast; güvenilir, A kalite, sağlam, dayanıklı, hijyen, temizlik ve pratiklik sağlayan bir marka olarak görülüyor. Tüketicilerimiz ile görüştüğümüzde Koroplast’ın hijyenik bir ortam yaratmada kendilerine yardımcı olan ve halden anlayan bir marka olduğu ortaya çıkıyor” dedi. Lizi M. Yılmaz sözlerini şöyle sürdürdü; “İşte biz de bu noktadan hareketle, yeni bir mottoyla, kadınların Koroplast’la içlerinin daima rahat olduğu gerçeğinden yola çıkarak yeni bir reklam kampanyası başlatıyoruz. Tüketicilerimize ‘Koroplast’la içim rahat’ sloganıyla sesleniyoruz. Reklamlarımızda da buna vurgu yapacağız. Aslında bir anlamda kadınların hissettiklerini dile getireceğiz” diyerek sözlerini tamamladı.
Alüminyum folyo kansorejen mi?
Korozo Grup Genel Koordinatörü Jeki Mizrahi, Koroplast'ın ürün gamında alüminyum folyonun bulunması nedeniyle gazetecilerin yönelttiği, "Alüminyum folyonun kansorejen etkisi var mı" sorusuna şöyle cevap verdi:
"Kanıtlanmış bir durum yok ortada. Eğer kanıtlasa zaten Dünya Sağlık Örgütü (WHO) kullanımını yasaklardı. Alüminyum folyonun pişirme özelliği olup olmadığı tartışılır. Koroploast pişirme torbaları varken alüminyum folyoya da gerek kalmadığını düşünüyoruz."

Anahtar Kelimeler: Gıda Vitrini, Gıda, Vitrin, Tarım, GDO, Gıda Güvenliği, Alo 174, Sağlıklı Gıda, Beslenme, Yemek, Baklava, Restoran, Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı, Mehmet Mehdi Eker

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner50

banner52