Eker’den diyabete özel sütlü tatlı

Süt ve süt ürünleri sektöründe faaliyet gösteren Eker Gıda; diyabet hastaları için keşkül ve supangle türleri bulunan, 150 gramlık ambalajlarda üretilen ve raf ömrü 21 gün olan sütlü tatlıları üretti.

Eker’den diyabete özel sütlü tatlı
Tatlıya Hacettepe Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi Beslenme ve Diyetetik Bölümü tarafından “Diyabet hastaları için uygundur. Doktor tavsiyesi ve kontrolünde kullanılır.” onayı da verildi. Diyabetik ürünlerde, tatlılık derecesi aynı kalmak şartıyla glisemik indeks (gıdaların kan şekerini artırma sürati) değeri sofra şekerine göre çok düşük olan ve meyve şekeri olarak da adlandırılan fruktoz kullanılıyor. Fruktoz, kan şekerini aniden arttırmıyor ve bu sebeple insülin üretilmesini tetiklemediğinden uzmanlar tarafından diyabet hastalarına öneriliyor. Eker’in supangle türünde ayrıca şeker içermeyen, doğal tatlandırıcı olarak adlandırılan maltitol içerikli ve diyabet hastaları için uygun çikolata kullanılıyor.

Eker Süt Ürünleri Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Nevra Eker, yeni ürünleri ile ilgili olarak, “Uzmanların belirttiğine göre, diyabet hastası olan kimselerin şekerli gıda tüketmeleri sıhhatleri adına risk oluşturduğu için ya şekersiz ürün tüketmeleri ya da kan şekerini çıkartmayan bir şeker (fruktoz, sorbitol, aspartam, asesülfam vb.) kullanılarak yapılan ürünü kullanmaları gerekiyor. Biz de yeni diyabetik sütlü tatlılarımızda glisemik indeksi çok düşük olan ve kan şekerini aniden arttırmayan meyve şekeri olarak adlandırılan fruktozu kullandık. Kullandığımız doğal tatlandırıcının şekere yakınlık dışında hiçbir özelliği olmaması ve tadının nötr olması bizim için çok önemli. Ürünümüz, ilgili merciden ‘diyabetik’ onayını da aldı.” şeklinde konuştu.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner50

banner52