Yoksullar için bir milyon litre süt

Foodbank Avustralya ve Avustralya süt endüstrisi arasındaki yeni ortaklık kapsamında, Avustralya Hükümeti’nin desteği ile yoksul insanlara bir milyon litre süt ulaştırılacak.

Yoksullar için bir milyon litre süt
Avustralya Hükümeti, Foodbank Avustralya’ya, organizasyonun gıda yetiştiricileri, üreticileri ve işleyicileri ile yeni ortaklıklar kurmasını sağlamak için önümüzdeki dört yıl içinde 4 milyon dolar sözü verdi. Süt İçin İş Birlikçi Tedarik Programı, Foodbank’ı desteklemek ve tüm endüstriyi içeren bir strateji üzerinde çalışmak üzere tüm endüstrinin ilk kez bir araya gelişi. Program, yoksul insanlara ulaştırılması için Avustralya genelindeki refah organizasyonlarına her yıl 1 milyon litre süt sağlayacak.

Programda yer alan paydaşlar, ortaklaşa yılda bir milyon litre sütü bağışlayacak olan Bega Cheese, Fonterra, Lion, Murray Goulburn, Parmalat, Tatura Süt Endüstrileri, Warrnambool Peynir ve Tereyağı adlı firmalar. Brickwood Holding ve Labelmakers Grup da ambalaj sağlayıcıları olarak projede yer alıyor. Programda yer alan diğer paydaşlar ise nakliye gibi ek giderleri finanse eden Aile, Konut, Toplum Hizmetler ve İç İşleri Bakanlığı (FaHCSIA) ve Gardiner Vakfı.

Foodbank Avustralya İcra Kurulu Başkanı John Webster, “Bu son derece rekabetçi ticari zamanlarda, Avustralya endüstrisinin rekabeti bir tarafa bırakarak toplum içinde mücadele edenleri birlikte desteklemek üzere birlik beraberlik çağrısında bulunduğunu görmek çok güzel.” şeklinde konuştu. Programın tüm paydaşları adına konuşan Bega Peynir/Tatura Süt Endüstrileri Yönetim Kurulu Başkanı Barry Irvin, süt endüstrisinin daha az şanslı olanlara destek olmak üzere Foodbank ile ortak olmasının gurur verici olduğunu söyledi.

Süthattı

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner50

banner52