ASD'yi 3 yıl daha Sadettin Korkut yönetecek

Ambalaj Sanayicileri Derneği 11. Olağan Genel Kurulu tamamlandı. Genel Kurul’da Sadettin Korkut, oybirliği ile yeniden Yönetim Kurulu Başkanlığı’na seçildi.

ASD'yi 3 yıl daha Sadettin Korkut yönetecek
Ambalaj Sanayicileri Derneği (ASD) 11. Olağan Genel Kurulu tamamlandı. Genel Kurul’da Sadettin Korkut, oybirliği ile yeniden ASD Yönetim Kurulu Başkanlığı’na seçildi. Korkut, 3 yıl daha başkanlık görevini yürütecek.  
1992 yılında 39 üye ile kurulan ve halen 215 kurumsal ve bireysel üyesi bulunan ASD’nin 11. Olağan Genel Kurulu 19 Temmuz Cumartesi günü gerçekleştirildi. Türkiye ambalaj sanayinin gelişmesine katkıda bulunmayı, sektöre kimlik kazandırmayı, ulusal ve uluslararası platformlarda sektörün temsil edilmesini hedefleyen ASD’nin Yönetim Kurulu Başkanlığına Petkim Genel Müdürü Sadettin Korkut oybirliği ile yeniden seçildi. 
Genel Kurulda söz alan ASD Yönetim Kurulu Başkanı Sadettin Korkut, dünyada ambalaj sektörünün yaklaşık 670 milyar dolarlık pazar büyüklüğüne ulaştığını belirtti ve “16 milyar dolar büyüklüğe ulaşan sektörümüzün yaklaşık 250 milyar dolarlık bir pazarı etkilediği tahmin ediliyor. Sektörümüzün dünya ambalaj pazarındaki payı küçük görünmekle birlikte büyük bir potansiyeli de beraberinde taşıyor.” diye konuştu.

Türkiye'de ambalaj sektörünün dünya ortalamasının üstünde bir büyüme elde ettiğine dikkat çeken Korkut, sözlerine şöyle devam etti:
“Artan refah ve şehirleşmeyle birlikte Türkiye’de son 10 yılda ambalaj tüketimi 2 kat arttı. 2012 verilerine göre Türkiye’de kişi başı ambalaj tüketimi 190 dolar seviyelerine ulaştı. Ambalaj sektörü olarak Avrasya Ambalaj Merkezi olma vizyonuyla hareket ediyoruz. Bu nedenle katma değerli üretim yaparak küresel rekabetteki payımızı her geçen yıl artırıyoruz.”
Türkiye’nin 2023 hedeflerinin gerçekleştirilmesinde Türkiye Ambalaj Sanayinin kilit sektörlerden biri olduğunu vurgulayan ASD Başkanı Korkut, “2013 yılında 3,6 milyar dolar ihracat gerçekleştiren sektörümüz, dış ticaret açığı vermeyerek ülke ekonomisine pozitif katkı sağlamayı sürdürüyor. Sektör olarak 2023 yılına dek pazar büyüklüğümüzü 16 milyar dolardan 30 milyar dolara; kişi başı tüketimi 190 dolardan 300 dolara; ihracatımızı ise 3,6 milyar dolardan 10 milyar dolara çıkarmak için kararlılıkla çalışıyoruz. ASD olarak bu hedeflere ulaşılmasına katkı sağlamaya ve liderlik yapmaya devam edeceğiz.” dedi.
Genel Kurul’da aynı zamanda ASD’nin yeni Yönetim Kurulu seçildi.  ASD'nin geniş kapsamlı çalışma alanının doğal bir sonucu olarak Yönetim Kurulu üyelerinin, ASD'deki görevleri yanında ambalaj sanayinin farklı meslek gruplarını oluşturan derneklerde yönetici konumunda olmasına önem verildi. Böylece homojen bir işbirliği ve genel konularda tüm sektörü kapsayan konsensüs sağlanabilmesi hedeflendi.

Buna göre, oybirliği ile seçilen Yönetim Kurulu şu isimlerden oluştu: 

Sadettin Korkut- PETKİM PETROKİMYA HOLDİNG A.Ş.  
Zeki Sarıbekir-SARTEN AMBALAJ SAN. TİC. A.Ş.
Serdar Başarır-KONBAŞ AMBLAJ SANAYİCİ A.Ş.
Aydın Okay-CAN HASSAS KÂĞIT SAN. VE TİC. A.Ş.
Cemal Ayla-AYMAKSAN AYLA MAKİNE A.Ş.
Hakan Özhuy-JOKEY PLASTİK İSTANBUL SAN. VE TİC. A.Ş.
Kazım Gamgam-POŞETSAN AMBALAJ SAN. VE TİC. A.Ş.
Murat Özadam-ÖZLER PLASTİK SAN. VE TİC. A.Ş.
Mustafa Tacir-SÜMER PLASTİK VE KAĞIT SAN.
Oktay Duran-DURAN DOĞAN BASIM VE AMBALAJ SANAYİ A.Ş.
Zeki Levi- DEREN AMBALAJ SAN. VE TİC. A.Ş.

Güncelleme Tarihi: 23 Temmuz 2014, 15:58

Selami Türkoğlu

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner50

banner52