Turizmde engelleri kaldıran eğitim

The Istanbul EDITION, örnek bir sosyal sorumluluk projesine imza attı. ‘Turizmde Biz de Varız’ adı ile başlattığı projede 14 engelli katılımcı sertifikalarını aldı.

Turizmde engelleri kaldıran eğitim
The Istanbul EDITION, turizm sektöründeki engelli istihdamını arttırmaya ve sektörde fırsat eşitliği yaratmaya yönelik sunduğu ‘Temel Otelcilik Eğitimi’ kapsamında ‘Turizmde Biz de Varız’ adı ile başlattığı sosyal sorumluluk projesinin ilk mezunlarını verdi.

Engelli bireylerin hayata, ekonomiye kazandırılması, yaşamın her alanında yer almalarına katkıda bulunulması, turizm sektöründe faaliyet gösteren alanlarda kendilerine fırsat eşitliği sağlanması ve istihdam edilmelerine destek vermek amacıyla hayata geçirilen ‘Turizmde Biz de Varız’ projesiyle, The Istanbul EDITION’ın deneyimli ekibi tarafından verilen altı haftalık "Temel Otelcilik Eğitimi" kapsamındaki eğitimde; otelde yer alan departmanlar ve işleyişleriyle ilgili tanıtım programları,  söz konusu departmanlarda çalışanlardan beklentiler, turizm sektöründe faaliyet gösteren kurumlarda hizmet alan misafirlerin ihtiyaçlarının tespiti ve karşılanmasına dayanan süreçlerle ilgili yürütülen uygulamalı eğitimlerin ilki başarıyla sona erdi. On dört katılımcı sertifikalarına kavuştu.

Yaklaşık yirmi yöneticinin aktif rol aldığı projede, tüm The Istanbul EDITION ekibi  gönüllü olarak yer alıyor. Tüm personel  altı hafta boyunca; karşılama,  otel turları, role-play eğitimlerinde büyük bir özen ve motivasyonla görev almayı sürdürüyor. "Temel Otelcilik Eğitimi" kapsamında" Otelciliğe Giriş, Odalarda ve odalar ile ilgili sunulan hizmetler, Spa hizmetleri ,Teknik Servis ve Güvenlik Bölümleri, Yiyecek & İçecek Bölümü, Satış & Pazarlama, Finans, ve İnsan Kaynakları’na ilişkin başlıklarda temel eğitimler veriliyor. Programın sonunda örnek iş görüşmesi ve CV oluşturulması gibi kritik alanlara da değinilerek, fırsat eşitliği yaratacak ip uçları da paylaşılıyor. Katılımcılar; profesyonel eller tarafından istihdam sürecine tam donanımlı olarak hazırlanıyor.

‘Turizmde Biz de Varız’ projesi ilk mezunlarını verdi
Açıldığı günden bu yana kişiye özel hizmet anlayışını ilke edinen “2013 Yılı Mükemmelliyet Sertifikası”na sahip The Istanbul EDITION; pek çok sektörde oldugu gibi, turizm sektöründe de ‘engelli kadrosunu’ uzman bir kadroyla doldurmanın zorluklarına hakim olarak ‘Turizmde Biz de Varız’ Projesi’yle, turizm sektöründe bu engeli kaldırmayı ve engelli kişilerin uzman kadrolarca eğitilmesiyle sektöre kazandırılmasını hedefliyor. Bu amaçla hayata geçirilen proje ilk mezunlarını verdi. Fiziksel engeli bulunan ondört katılımcı tam altı hafta boyunca yaklaşık yirmi kişilik bir yönetim kadrosu tarafından temel otelcilik alanında eğitildi ve yapılan tören ile sertifikalarına kavuştu. Fikir aşamasında Özyeğin Üniversitesi öğrencilerinin de desteği ile filizlenen proje; The Istanbul EDITION ekibinin, Türkiye Sakatlar Derneği ile işbirliğine girerek projeyi planlaması ve hayata geçirmesiyle birlikte ilk mezunlarını vermenin gururunu yaşıyor. Sertifika töreni ile mezun edilen gruba sunulan destek, eğitim süreci ile de sınırlı kalmıyor. Sahip olduğu  İnsan Kaynakları ağını kullanarak katılımcıların bilgilerini kendi insan kaynağı havuzunda değerlendirmenin yanı sıra, The Istanbul EDITION ekibi; diğer turizm işletmeleri, otellerin insan kaynakları liderleri ile de paylaşmak sureti ile mezunlara istihdam yaratılması sürecine de aktif olarak destek veriyor.


Güncelleme Tarihi: 21 Mayıs 2014, 13:45

Selami Türkoğlu

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner50

banner52