Şirehan Hotel'e dünya hayran kaldı

Açılışı kısa bir süre önce gerçekleştirilen Şirehan Hotel yabancı devlet adamlarının gözdesi haline geldi.

Şirehan Hotel'e dünya hayran kaldı
Danimarka Dışişleri Bakanı Villy Sovndal ve Danimarka Ankara Büyükelçisi Ruben Madsen'i ağırlayan Şirehan Hotel yabancı konukları adeta büyüledi.

Çeşitli temaslarda bulunmak üzere Türkiye'ye gelen Danimarka Dışişleri Bakanı Villy Sovndal ve Danimarka Ankara Büyükelçisi Ruben Madsen beraberlerindeki heyet Gaziantep durağında ki gezisinde geceyi Şirehan Hotel'de geçirdi. Şirehan Hotelde incelemeler yapan Danimarka Dışişleri Bakanı Villy Sovndal Şirehan Hotel'i beklediğinin üzerinde de fantastik bulduğunu belirterek "Tarihi yapının bu kadar güzel restore edilerek bütün özelliklerini koruması ve özellikle tarihi yapının bozulmamasına özen gösterilmesinden dolayı çok mutlu oldum. Gaziantep'e tekrar gelirsem mutlaka Şirehan'da daha uzun süre konaklamak isterim. Böyle müstesna bir mekânı Gaziantep'e ve dünyaya kazandıran Sahan Grup Yönetim Kurulu Başkanı Tahir Tekin Öztan'ı kutluyorum. Binlerce yıllık kültür birikimine sahip olan Gaziantep'in bu yapısı dünya kültür mirasımızın en güzel örnekleridir." dedi.

Restorasyonu tamamlandıktan sonra açılışı geçtiğimiz günlerde 1.Uluslararası Şirehan Yiyecek ve İçecek Festivaliyle gerçekleştirilen Şirehan Hotel'in mistik bir yapıya sahip olduğunu ifade eden Danimarka Ankara Büyükelçisi Ruben Madsen'de tarihi yapıyı çok beğendiğini ve etkilendiğini belirterek beklediklerinin üzerinde bir ilgi ile karşılaştıklarını belirterek "Türk misafirperverliğini bir kez daha bu tarihi mekânda gördük. Her şey çok güzel düşünülmüş" dedi. Danimarka Dışişleri Bakanı Villy Sovndal ve Danimarka Ankara Büyükelçisi Ruben Madsen'a hotel yetkilileri tarafından günün anısına Gaziantep'e özgü çeşitli hediyeler verildi. Danimarka heyeti Şirehan Hotel yönetimi ve tüm çalışanlarına misafirperverliklerinden dolayı teşekkür edip en kısa sürede Gaziantep'e ve tarihi Şirehan Hotele tekrar geleceklerini belirterek ayrıldılar.
haberler.com

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner50

banner52