Divan Grubu ilk yurtdışı otelini Erbil’de açtı

Divan Grubu’nun yurtdışındaki ilk oteli olma özelliğini taşıyan Divan Erbil’in açılışı bölgenin önemli simalarını buluşturdu.

Divan Grubu ilk yurtdışı otelini Erbil’de açtı
Gıdavitrini - Türkiye’nin otelcilik ekolü Divan Grubu’nun yurtdışındaki ilk oteli olma özelliğini taşıyan Divan Erbil kalabalık bir davetli grubunun katılımıyla açıldı. Açılışa Bölgesel Yönetimin Başbakanı Neçhirvan Barzani, Koç Holding Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa V. Koç, Koç Holding Turizm, Gıda ve Perakende Grubu Başkanı Tamer Haşimoğlu, Divan Grubu CEO’su Marcos Bekhit, Elegan Turizm Yönetim Kurulu Başkanı Sarp Turanlıgil başta olmak üzere Türkiye’den ve Kuzey Irak’tan iş dünyasının önde gelen isimleri katıldı.

Erbil çok önemli bir potansiyel barındırıyor


Divan Erbil Oteli’nin açılışı nedeniyle düzenlenen toplantıda konuşan Koç Holding Turizm, Gıda ve Perakende Grubu Başkanı Tamer Haşimoğlu, Erbil’in tarih boyunca ulaşım yolların kavşak noktası ve parlak bir ticaret merkezi olduğuna dikkat çekerken, 'Erbil, Türk yatırımcılar ve işletmeciler için çok önemli bir potansiyel barındırıyor. Divan Grubu olarak, son yıllarda yeniden yapılanan ekonomisi ile iş hayatının kalbinin attığı Kuzey Irak’taki iş oteli ihtiyacını tespit ederek geleneksel konukseverliğimizi komşu sınırlara taşımayı amaçladık' dedi.

Sırada Budapeşte ve Bakü var

Divan Erbil’in, Divan Grubu’nun yurtdışında açtığı ilk otel olma özelliğini taşıdığına da dikkat çeken Tamer Haşimoğlu, mevcutta 9’u Türkiye’de 1’i Erbil’de olmak üzere toplam 10 Divan Oteli bulunduğunu söyledi. Divan Erbil ile Türkiye sınırlarını aşan Divan Grubu olarak Macaristan ve Azerbaycan gibi ülkelere de geleneksel “Divan” hizmetini taşımaya hazırlandıklarını anlatan Tamer Haşimoğlu, 'Ayrıca alt markamız olan butik iş oteli konseptli Divan Express otelleriyle de dünyanın önemli metropollerine ve Türkiye’nin iş potansiyeli olan gelişen şehirlerine açılmayı hedefliyoruz. Budapeşte oteli için imzalar atıldı, Budapeşte’de bu yıl hizmet vermeye başlayacağız. Bakü’deki otelimiz için de imzalar atıldı. Türkiye’ye komşu ülkelerde, Doğu ve Batı Avrupa’da yeni oteller açmak için görüşmelerimizi sürdürüyoruz' diye konuştu. Tamer Haşimoğlu, Türkiye’de de Divan Oteli yatırımlarının devam ettiğini hatırlatırken, 'Güneşli, Adana, Gaziantep ve Diyarbakır’da inşaatlar sürüyor. Kısa sürede Divan kalitesini hem dünyanın hem de Türkiye’nin en önemli noktalarına taşımak gayretindeyiz' dedi. Tamer Haşimoğlu, Divan Grubu olarak 2016 yılında 26 otele ulaşmayı hedeflediklerini de vurguladı.

Planlı ve hızlı bir büyüme anlayışıyla hareket ediyoruz

Divan Grubu CEO’su Marcos Bekhit, Divan Grubu’nun planlı ve hızlı bir büyüme anlayışıyla hareket ettiğini de anlatırken, 'Bundan sonra da lokal bir zincir otel olmaktan çok ötede 56 yıllık tecrübemizi daha farklı bir platforma taşıyarak otelcilik, rezidans işletmeciliği ve yiyecek – içecek gibi hizmet verdiğimiz her alanda uluslararası bir marka olmayı hedefliyoruz' diye konuştu. Divan İstanbul’un yenilenerek hizmete açılmasını takiben hedeflenen doluluk oranlarını aştıklarını anlatan Marcos Bekhit, oteller için “Divan Express” adı altında bir marka yaratarak iş oteli konseptini geliştirdiklerini hatırlattı. Yiyecek – içecek sektörünü çok önemsediklerini de anlatan Marcos Bekhit, bu branşta hem restoran, hem pastane, hem de gurme fırın konseptini geliştirerek hızla büyümeyi hedeflediklerini belirtirken, 'Türkiye’nin birçok bölgesinde eş zamanlı olarak şubeler açmayı sürdürüyoruz' dedi.

'Divan Erbil şehir merkezine 10 dakika mesafede'

Divan Grubu CEO’su Marcos Bekhit, Divan Erbil’in şehir merkezine 10 dakika, şehrin uluslararası havaalanına 15 dakika olan mesafesiyle çok avantajlı bir konumda bulunduğuna dikkat çekerken sözlerini şöyle sürdürdü: 'Etrafı iş merkezleri ile çevrili, ünlü Saadi Konferans Merkezi’nin karşısında ve şehrin en önemli caddelerinden biri olan Gulan Caddesi’nde bulunan Divan Erbil misafir kabul etmeye Şubat ayında başladı. Açılış günümüzden bu yana gördüğümüz yoğun ilgiden dolayı Erbil’de önemli bir konaklama ihtiyacını karşıladığımızı anlıyoruz'. Marcos Bekhit, Divan Erbil otelinin yatırımcısı Sarp Turanlıgil ile de çok uyumlu bir işbirliği sağladıklarına dikkat çekerken, 'Konforlu bir ortamda yüksek kaliteli, mükemmel hizmeti sunmak için Sarp Bey ile aynı vizyonu paylaşıyoruz' dedi.



Anahtar Kelimeler: Gıda Vitrini, Gıda, Vitrin, Tarım, GDO, Gıda Güvenliği, Alo 174, Sağlıklı Gıda, Beslenme, Yemek, Baklava, Restoran, Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı, Mehmet Mehdi Eker

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner50

banner52