‘Süt’ün cezası çok ağır olacak!

Süt dağıtımında yedek firmaları devreye sokan Bakan Eker’den ‘okul sütü’nde provokasyon şüphesine sert yanıt: “İzin vermeyiz, hata varsa cezası da çok ağır olacak!”

‘Süt’ün cezası çok ağır olacak!
Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker, öğrencilere yönelik süt projesini birilerinin provoke etmesine izin vermeyeceklerini söyledi. Şikâyet olan illerle ilgili teknik ve idari inceleme başlattıklarını bildiren Bakan Eker, TBMM Genel Kurulu’nda sütlerin bozuk olma ihtimalini de göz önünde bulundurduklarını söyledi.
“Okul Sütü Projesi” dün tüm bakanların gündemindeydi. Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker, öğrencilere yönelik süt dağıtımı projesini birilerinin provoke etmesine izin vermeyeceklerini söyledi. Eker, sağlık kuruluşlarından aldıkları bilgilere göre, şikâyetlerin çoğunun süte olan hassasiyetten kaynaklandığını yineledi. Eker, “Öğretmenlerimizin, okul idarelerinin bu sütleri dağıtırken pakette bir problem varsa bunu çocuklara vermemeleri gerekiyor” dedi.
Yedek firmalar devreye girdi
Şikâyet olan illerle ilgili teknik ve idari inceleme başlattıklarını bildiren Eker, öğrencilere yönelik süt dağıtımı projesini birilerinin provoke etmesine müsaade etmeyeceklerini söyledi. Eker, Genel Kurul’da muhalefetin laf atması üzerine, sütlerin bozuk olma ihtimalini de gözönünde bulundurduklarını söyledi. “Siz öyle istiyorsunuz diye süt bozuk olmaz” diyen Eker, bazı illerden süt numunelerinin alındığını ve bunların analizlerinin yapıldığını belirterek, “Tahlil sonuçları netleşene kadar ilgili firmanın süt dağıtımını durdurduk. Yedek firmaları devreye soktuk” dedi.
Hürriyet

Anahtar Kelimeler: Gıda Vitrini, Gıda, Vitrin, Tarım, GDO, Gıda Güvenliği, Alo 174, Sağlıklı Gıda, Beslenme, Yemek, Baklava, Restoran, Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı, Mehmet Mehdi Eker

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner50

banner52