Yiyebilene aşk olsun!

Silifke'de can erik hasadı yapıldı. Açılış fiyatı 500 lira olan erik şimdilerde 200 Liradan alıcı bekliyor!

Yiyebilene aşk olsun!
Mersin'in Silifke ilçesinde can eriğinin ilk hasadı yapıldı. Kilosu 200 liradan alıcı bulan erik, bu yıl fiyatıyla da can yakacağa benziyor. Silifke'de çiftçiler, yılın ilk turfanda eriğini toplamanın sevincini yaşıyor. Son yıllarda tarımda yeni yöntemlere ağırlık veren Silifkeli çiftçiler ilçede erik üretimini de örtü altında yapmaya başladı. Bu yöntem daha önce olduğu gibi bu yıl da üreticiye erken hasat avantajı sağladı.
Konuyla ilgili bilgi veren Silifke Erik Üreticileri Başkanı Mustafa Göktaş, "Açık alanla örtü altı arasındaki fark yaklaşık bir ay. Açık alanda normalde Nisanın ikinci haftasında başlarken örtü altında gördüğünüz gibi Mart ayının içerisinde hasadını yapmanın mutluluğu içerisindeyiz" diye konuştu.
200 Liradan alıcı buldu
İlçeye bağlı Keben köyünde üretilen ilk eriğin fiyatı da yüzleri güldürdü. Paketlenerek kasalara doldurulan erik, piyasada 200 liradan alıcı buldu.
Üretici Zeynel Topçu ise "Yine hedefimiz gecen yıl olduğu gibi 200 liradan satabilmek. Yaklaşık 13 dönüm araziden on ton civarında bir rekolte beklemekteyiz" dedi. İlçede bu yıl toplam 8 bin ton civarında erik hasadının yapılması bekleniyor.

Anahtar Kelimeler: Gıda Vitrini, Gıda, Vitrin, Tarım, GDO, Gıda Güvenliği, Alo 174, Sağlıklı Gıda, Beslenme, Yemek, Baklava, Restoran, Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı, Mehmet Mehdi Eker, Erik, Çiftçi

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner50

banner52