Yerli karpuz hasadı yakında başlıyor

Türkiye'nin karpuz üretiminin önemli bölümünün karşılandığı Çukurova yöresinde üreticiler, hasat için son hazırlıklarını yapıyor.

Yerli karpuz hasadı yakında başlıyor

Türkiye'de yetişen yaklaşık 4 milyon ton civarında karpuzun 900 bin tonunun yetiştiği Çukurova yöresinde, erkenci örtü altı turfanda karpuzun hasadı için çiftçiler gün saymaya başladı. Yaklaşık 10-15 gün içerisinde hasada başlanacağı için karpuz üreticileri her gün tarlalarına giderek, karpuzların olgunlaşıp olgunlaşmadığını kontrol ediyor. Adana'nın Karataş ilçesine bağlı Tuzla beldesi Kapı köyünde de çiftçiler yaklaşık 6 ay boyunca baktıkları karpuzları hasat etmeyi dört gözle bekliyor.
Yaklaşık 20 yıldır çiftçilik yapan ve her dönem karpuz eken İlhami Vargül, 20 Mayıs'a kadar karpuzun hasat edileceğini belirterek, "Bu yıl havalar iyi gittiği için karpuzu biraz daha erken hasat edeceğiz. Hasat için son hazırlıklarımızı yapıyoruz. Hasat ettiğimizde karpuzumuzu nereye satacağımızı ve şimdi piyasada kilosu kaç liradan satıldığını araştırıyoruz" dedi.
Vargül, karpuzun şu an Mersin'in Tarsus ilçesi piyasasında kilosunun tarlada 90 kuruş ila 1 lira arasında satıldığını söyleyerek, "Biz de karpuzu tarlada dönümü 2 bin 500 ile 3 bin 500 arasında satıyoruz. İnşallah bu yıl bereketli bir yıl olacak. Biz de merakla hasadı bekliyoruz" diye konuştu.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner50

banner52