Tetra Pak 2012 satış rakamlarını açıkladı

Tetra Pak, 2012 yılını net satışlarını yüzde 4,3 oranında artırarak 11,16 milyar Euro olarak tamamladı.

Tetra Pak 2012 satış rakamlarını açıkladı

Dünyanın gıda işleme ve paketleme çözümleri alanındaki lider şirketi Tetra Pak® küresel büyümesini sürdürüyor. 2012 yılında 173,234 milyar adet paketleme malzemesi üreten Tetra Pak®, 2012 yılını 11.16 milyar Euroluk net satış ile tamamladı. Tetra Pak Başkanı ve CEO’su Dennis Jönsson, 2012 yılına ilişkin değerlendirmede bulundu. “Değişken ve çalkantılı bir ekonominin içinde bulunuyoruz” diyen Jönsson şunları söyledi: “Özellikle en hızlı büyüyen ekonomilerimiz olan Çin ve Brezilya’da büyüme oranı önceki dönemlere oranla daha yavaş seyrediyor. Müşterilerimizin büyümesine destek olmak amacıyla yeni ürün & hizmetler geliştirmek ve tesisler kurmak için zorlu yatırım kararları aldık. Tetra Pak olarak sürekli değişen piyasa ihtiyaçlarını karşılamaya ve müşterilerimize doğru ürünleri, doğru zamanda ulaştırmaya odaklanıyoruz. Tüketicilerin ihtiyaçlarini karşılamak için inovasyon yapmaya devam ediyoruz.”

Ayrıca, Tetra Pak’ın yüzde 100 yenilenebilir ambalaj üretme amacına yönelik geliştirdiği ve alanında bir ilk olan LightCap™ 30 kapaklar, şeker kamışından üretilen biyolojik kökenli polimer kullanılarak geliştirildi. Biyolojik kökenli polimer kapak kullanılan ve 2011 yılında 80 milyon adet üretilen Tetra Pak ambalajlarının sayısı 2012 yılında 610 milyona çıktı.

2012 yılında gerçekleştirilen yatırımlar
Tetra Pak, müşterilerinin dünyanın farklı bölgelerinde gerçekleştirdikleri faaliyetlere daha iyi destek sağlayabilmek amacıyla 2012 yılı boyunca tesis yatırımlarını sürdürdü. Bölgedeki faaliyetlerini geliştirmek ve artırmak amacıyla 42 milyon Euro tutarında yatırım ile Singapur’da bir Hindistan Cevizi Bilgi Merkezi kurdu. Türkiye’de İzmir’de yer alan paketleme malzemesi fabrikasına 25 milyon Euro tutarında yeni bir laminasyon baskı makinesi kuruldu ve Finlandiya Imatra’da da yeni bir paketleme malzemesifabrikası açıldı.

Tetra Pak ayrıca bazı stratejik alanlardaki teknik kapasitesini artırmak amacıyla iki satın alma gerçekleştirdi. Süt ürünleri ve peynir endüstrisinde kullanılan membran filtrasyon teknolojisinin ABD’deki lider şirketi olan Minneapolis kökenli Filtration Engineering Company, Inc. adlı şirket ve endüstriyel kontrol sistemleri alanında uzman olan Brezilya, São Paulo kökenli Genius Automação de Sistemas Ltd. şirketleri Tetra Pak tarafından satın alındı.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner50

banner52