Türk zeytinyağı Latin Amerika'da

Brezilya'nın Sao Paulo şehrinde düzenlenecek Feira Apas 2013'te Türk zeytin ve zeytinyağını Latin Amerikalıların beğenisine sunacak.

Türk zeytinyağı Latin Amerika'da
Zeytin ve zeytinyağı üretiminde dünya ikinciliğini hedefleyen Türkiye, yeni ihraç pazarları bulmak için aralıksız çalışıyor. 2023 yılında 3,8 milyar dolar ihracat hedefleyen sektör, bu rakama ulaşmak için hedef pazarlarda yoğun tanıtım kampanyası yürütüyor. Bu çerçevede Zeytin ve Zeytinyağı Tanıtım Komitesi (ZZTK), 6-9 Mayıs 2013 arasında Brezilya'nın Sao Paulo şehrinde düzenlenecek Feira Apas 2013'te Türk zeytin ve zeytinyağını Latin Amerikalıların beğenisine sunacak. ZZTK Başkanı Metin Ölken, sofralık zeytin ve zeytinyağı ihracatında Brezilya'nın yeni girilecek bir pazar konumunda olduğunu söyledi. Ölken, burayı önümüzdeki yıllarda Türkiye'de oluşacak rekolte fazlasının pazarlanacağı bir alan olarak gördüklerini kaydetti.
ZEYTİNYAĞLI YEMEKLER TATTIRILACAK
Fuar süresince ZZTK standında Türk ve Brezilya mutfaklarından zeytinyağlı yemek sunumu yapacaklarını dile getiren Ölken, "Aynı zamanda zeytin ve zeytinyağı tadımı yaptıracağız. Feira Apas 2013, ZZTK olarak katılacağımız ikinci fuar olacak. Fuar sırasında Brezilya Zeytinyağı Üreticileri ve İthalatçıları Derneği üyelerine Türkiye'deki zeytin ve zeytinyağı üretimi, potansiyeli ve ihracatıyla ilgili bir sunum yapacağız. 8 Mayıs 2013 Çarşamba akşamı Sao Paulo Ticaret Müşavirliğimiz'le ortak bir resepsiyon düzenleyip Brezilya'da yerleşik büyük marketlere ve firmalara Türk zeytin ve zeytinyağı sektörünün potansiyelini tanıtacağız." diye konuştu.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner50

banner52