Yeni bir damak tadı: Halk Çerez

Ankara'da TüBİTAK-Üniversite-Belediye işbirliğiyle üretilen Halk Çerez tüketicinin beğenisine sunuldu. Yeni çerezlerin aroma çeşnili, yer fıstıklı, acı biberli, kakaolu çeşitleri var.

Yeni bir damak tadı: Halk Çerez
Haber / Halim Utlu
Hacettepe Üniversitesi-TÜBİTAK ve Büyükşehir Belediyesi Ankara Halk Ekmek Fabrikası ortak işbirliğini ile üretilen aroma çeşnili, yer fıstıklı, acı biberli, dolgulu kakaolu ve dolgulu sade ve tam buğdaydan üretilen Halk Çerezlerin tanıtımı Ankara'da yapıldı. Yıllardır sağlıklı, hijyenik, ucuz ekmek üreterek Türkiye’ye örnek olan Ankara Halk Ekmek Fabrikası, bu kez de yeni bir damak tadı“Halk Çerez”i üreterek, tüketicilerin hizmetine sundu.

Yeni ürün “Halk Çerez”in Halk Ekmek Fabrikası’nda düzenlenen tanıtım töreninde, yeni ürünün tanıtımının heyecanı yaşandı. Tanıtımda konuşan Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, belediye olarak her zaman üniversitelerle işbirliği halinde olduklarını ifade ederek, “TÜBİTAK bize finans temin edip araştırmalara yardımcı oldu, Hacettepe Üniversitesi ürünün gerçek sahibi, imalatçısı da Halk Ekmek, tam bir kamu işbirliği yapıldı, mükemmel bir ürün ortaya çıktı” dedi.

Gökçek, "Halk Çerez’i halkımıza doğru izah etmemiz gerekiyor. Bunların evlerden toplanan ekmeklerle üretildiğini sanıyorlar. Bunun böyle olmadığını, günlük olarak taze, fırınlarda, fabrikalarda tüketiciye hiç ulaşmayan ekmek olduğunu anlatmak gerekiyor." dedi.

Amaç, ekmek israfının önüne geçmek
Törende söz alan Hacettepe Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Murat Tuncer de, üniversite olarak insanlığın yararına olacak her türlü hizmeti bilimsel çalışmalarla yerine getirdiklerini bildirerek, “Bu çalışma sadece bir proje değildir. Sizler Halk Ekmek’i yaptığınız çalışmalarla bir marka haline getirdiniz. Buna bir katkımız olduysa, ne mutlu bize, Halk Çerez’de bizim için en kutsal olan,ekmek israfının önüne geçmektir.” dedi.

Halk Çerez, fırında şekli bozuk ekmeklerden üretiliyor 
Halk Ekmek Genel Müdürü Ali İlkbahar ise, her zaman ekmeğin israf edilmesindense, en kaliteli bir şekilde halka sunulmasını hedeflediklerini söyledi. İlkbahar, “Yılda 110 milyon ekmek üretiliyor, 6 milyonu çöpe atılıyor. Bunun 3 milyonu da, fırından tüketiciye ulaşmadan önceki miktardır. Halk Çerez, günlük olarak üretilmiş ekmeklerden elde edilmektedir. Tüketiciye gitmeyen, tamamen hijyen ekmeklerdir. Fırında şekli bozuk, ezik, hafif kızarmış ekmeklerin, tüketiciye gitmeden değerlendirilmesidir.
Bu ekmekler tamamen günlük ve bayat olmayan ekmeklerdir. Böyle bir çalışma da dünyada ilk kez yapılıyor ve bunu yapan da Halk Ekmek Fabrikası. Ürünlerimiz tamamen katkısız ve sağlıklıdır, bu ürünü başta okullar olmak üzere, değişik yerlerde satışa sunacağız.” şeklinde konuştu.

Aroma çeşnili, yer fıstıklı, acı biberli, dolgulu kakaolu ve dolgulu sade ve tam buğdaydan üretilen Halk Çerezlerin tanıtımının yapıldığı toplantıya, TÜBİTAK Başkan Yardımcısı Dr. Mehmet Alper Kutay, üniversite öğretim üyeleri, belediye bürokratları ve bazı vatandaşlar katıldı.

Güncelleme Tarihi: 19 Mart 2014, 12:34

Selami Türkoğlu

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner50

banner52