Mide için kudret narı mucizesi

Mide-bağırsak problemlerinde kullanılacak en öncelikli bitkinin kudret narı olduğu açıklandı.

Mide için kudret narı mucizesi
AksuVital Tıbbi ve Aromatik Bitkiler Uzmanı Senem Dinç, "Mide-bağırsak problemlerinde kullanılacak en öncelikli bitki kudret narıdır" dedi.

Dinç, yaptığı açıklamada, bugünün hastalıklarından mide problemlerine değinerek, mide ve bağırsak sorunlarını önlemek ve tedavisine destek olmak için neler kullanılabileceğini anlattı.

Fastfood tüketiminin arttığını ve insanların en fazla sindirim problemi yaşadığını belirten Dinç, "Yanlış beslenmenin tetiklediği mide rahatsızlıkları başlangıçta önemsenmiyor, ancak ilerledikçe mide ülserine, kolite veya ülseratif kolite dönüşebilir. Bunun önüne geçmek için yapılacak ilk şey sağlıklı bir beslenme düzeni oluşturmaktır. Aynı zamanda tıbbi bitkilerden de yararlanılarak rahatsızlıklar önlenebilir, mevcut hastalıkların tedavisine destek sağlanabilir. Mide-bağırsak problemlerinde kullanılacak en öncelikli bitki ise kudret narıdır" ifadelerini kullandı.

Dinç, kudret narı hakkında şu bilgiyi verdi:
"Latincesi Momordica charantia olan Kudret narı bitkisi ülkemizde uzun yıllardır şifa kaynağı olarak kullanılmaktadır. Genellikle tropikal iklimlerde yetişen bu bitki Türkiye’de güney bölgelerimizde yetiştirilmektedir. Kudret narı bitkisinin meyveleri ilginç bir görünüme sahip olmakla birlikte hücre yenileyici pek çok bileşimi içerisinde bulundurur. İçerdiği alkaloidler, charantin, momordican, oleanolik asit ve proteinler kudret narı meyvelerini yaralar için kullanılan en önemli bitki yapmıştır. Anadolu tıbbı olarak adlandırdığımız geleneksel tedavi yöntemlerimizde kudret narı meyveleri bal ile karıştırılarak ya da zeytinyağında bekletilerek açık yaralarda ve mide-bağırsak sorunlarında kullanılmıştır.

Özellikle açık yara ve yanık tedavisinde sıklıkla kullanılması modern tıbbın da konusu olmuştur. Kudret narı sadece açık yaralarda değil mide-bağırsak ülseri olarak bilinen yaralarda da etkilidir. Hücre yenileyici özelliği ile yaranın hızlı bir şekilde kapanmasına yardımcı olduğu gibi mide asidine de etki etmektedir. Böylece günümüz hastalıklarından olan hazımsızlık, gastrit, reflü, mide yanması, mide ekşimesi  ve daha önce belirttiğim gibi ülser tedavisinde alternatif olarak başvurulan tek bitki kudret narıdır. Kudret narı mide problemlerinin yanında bağırsak problemlerinde (kolit, ülseratif kolit gibi ) ve hemeroid tedavisinde de destekleyici olarak kullanılabilir."

Bu bitki kullanılırken beslenme düzeni değiştirilmezse sorunların devam edeceğine de dikkat çeken Senem Dinç, kudret narının piyasada tüketiciye sunulmak üzere zeytinyağlı, ballı macun ve kapsül formlarında bulunduğunu belirtti.

Güncelleme Tarihi: 19 Mart 2014, 14:17

Selami Türkoğlu

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner50

banner52