Kırkağaç kavunu artık etiketli satılacak

Kokusu, tadı ve asit oranı ile namı ülke sınırlarını aşan Kırkağaç kavunu bundan böyle etiketli ve bandrollü olarak satılacak.

Kırkağaç kavunu artık etiketli satılacak
Kavun satışında yapılan sahteciliğin önüne etiketleme yöntemi ile geçilecek. Böylece Kırkağaç kavunları artık etiketli ve bandrollü olarak satılacak.

15 Ağustos’tan sonra hasadı yapılan, kokusu, tadı ve asit oranı ile namı ülke sınırlarını aşan Kırkağaç kavunu bundan böyle etiketli ve bandrollü olarak satılacak. Barkot sistemi ile Kırkağaç kavununun hangi tarlada, kaç kez sulandığı, hangi cins kavun ekildiği, hangi gübrenin kullanıldığı, hangi ilaçların atıldığı, kaç dekara kaç kavun ekildiği hepsi bu sistemle görülerek ve olası bir sahteciliğin önüne geçilecek.

Kavun satışında sahteciliğin önüne geçmek için uygulanacak yöntem için Kırkağaç Belediyesi 25 çiftçiye toplam 50 bin adet bastırılan bandrolü törenle dağıttı. Kırkağaç Ziraat Odası Başkanlığı’nda düzenlenen dağıtım törenine Kırkağaç Kaymakamı Ali Sırmalı, Kırkağaç Belediye Başkanı Yaşar İsmail Gedüz, Kırkağaç Ziraat Odası Başkanı Süleyman Boğaz, İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdür Vekili Mehmet Ünlü ile kavun üreticileri katıldı.

Kırkağaç Kaymakamı Ali Sırmalı, “Bilindiği gibi Kırkağaç kavunu bizim en önemli değerlerimizdendir. Bu değerimizi daha kaliteli bir hale getirmek için etiket ve bandrol projesini hayata geçirmeyi düşündük. Bundan böyle bu projeyle çiftçilerimizin Kırkağaç kavununu etiketli bir şekilde pazarlamalarını sağlayacağız” dedi.

Kırkağaç Belediye Başkanı Yaşar İsmail Gedüz de, “Kırkağaç kavunlarının kalitesini arttırmak için çalışmalarımızı sürdürüyoruz. 2008’de benden önceki belediye başkanı tarafından tescil ettirilen Kırkağaç kavununun daha kaliteli bir hale gelmesi için şimdide barkot uygulamasına geçmeye karar verdik. Düzenli bir çalışma sonrasında Kırkağaç’ımız için verimli olacağını düşünüyoruz” şeklinde konuştu.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner50

banner52