İran'la tarımsal işbirliği arayışı

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker çeşitli temaslarda bulunmak üzere İran'a gitti.

İran'la tarımsal işbirliği arayışı

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı'ndan aynı gün yapılan yazılı açıklamaya göre, Ankara'dan Şiraz'a giden Eker, Şiraz Uluslararası Havaalanında resmi törenle karşılanacak.

Eker, yarın Fars Eyalet Valiliğini ziyaret edecek ve Şiraz'dan Mahşehr'e geçerek Razi petrokimya fabrikasını gezecek. Daha sonra Mahşehr'den Tahran'a hareket edecek Eker, 25 Mayıs Cumartesi İran Tarım Araştırma, Eğitim ve Geliştirme Kurumu'nda düzenlenecek Tarım Yürütme Komite Toplantısı'na katılacak. Eker, ayrıca İran Milli Botanik Parkı'nı gezecek, Türkiye'nin Tahran Büyükelçiliği tarafından verilecek öğle yemeğine iştirak edecek.

Bakan Eker, daha sonra İran Uluslararası İşlerden Sorumlu Cumhurbaşkanı Yardımcısı Ali Saidlu, İran Cumhurbaşkanı Birinci Yardımcısı Muhammed Rıza Rahimi ile görüşecek. İran Tarım Bakanlığı ile Tarım Mutabakat Zaptı'nın imzalanması töreninde yer alacak Eker, İran Tarım Seferberliği Bakanı Sadık Haliliyan'ın Türk heyeti onuruna vereceği resmi akşam yemeğine katılacak.

Mehdi Eker, 26 Mayıs Pazar günü Tahran Mehrabad Uluslararası Havaalanı'ndan resmi törenle İsfahan'a geçecek ve İsfahan Eyalet Valisi ile görüşecek.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner50

banner52