Baktad'da Mehmet Yıldırım güven tazeledi

Baklava ve Tatlı Üreticileri Derneği'nin 7. Olağan Genel Kurulu yapıldı. Mehmet Yıldırım yeniden başkanlığa seçildi...

Baktad'da Mehmet Yıldırım güven tazeledi

Baklava ve Tatlı Üreticileri Derneği (BAKTAD)'ın 7. Genel Kurulu, Hacıbozanoğlu İncirli Tesisleri'nde gerçekleştirildi. Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin, BAKTAD Genel Başkanı Mehmet Yıldırım, Türkiye İhracatçılar Meclisi Başkanı Mehmet Büyükekşi, Bahçelievler Kaymakamı Şevket Cinbir, Başakşehir Kaymakamı Cevdet Can, Arnavutköy Kaymakamı Hürrem Aksoy, Bahçelievler Belediye Başkanı Osman Develioğlu, İTO Meclis Üyeleri, STK  yöneticileri, BAKTAD Yönetim Kurulu Üyeleri ve çok sayıda sektör temsilcisinin katıldığı genel kurulda, yapılan seçimlerde Mehmet Yıldırım yeniden BAKTAD Genel Başkanlığına seçildi.

Genel Kurul'un açılış konuşmasını yapan Mehmet Yıldırım, baklavayı yöresel değil evrensel bir lezzet haline dönüştürmek için kalite, kalite konsepti ve marka değeriyle çalışmalar yaptıklarını belirterek, "Sektörle ilgili yaptığımız konferanslar, seminerler, panellerle gerçekten büyük mesafe aldık. Merdiven altı üretimin önüne geçtik. Baklavayı markalaştıracak çalışmalara imza attık. Meslek Liselerinde baklavanın gelecek kuşaklara aktarılmasını sağlayacak meslek çalışmalarının önünü açtık. Bir tepsi baklava, bir fidan kampanyamızla çok önemli bir sosyal sorumluluk projesine start verdik ve Ankara Gölbaşı'nda 30 bin fidanlık bir ormanın temellerini attık. Altın Oklava yarışmalarıyla sektörümüzü kamuoyunun gündemine sokacak çalışmalar gerçekleştirdik. Önümüzdeki günlerde sektörümüze bir kaynak olacak ve kuşaklar arası geçişkenliği sağlayacak çok önemli bir kitabın hazırlıklarını bitirmiş olacağız" dedi.



BAKLAVANIN TÜRK MARKASI OLDUĞU TESCİLLENDİ
BAKTAD'ın ülke ekonomisine katma değer üretmek için sürekli çalıştığını ve büyüdüğünü vurgulayan Yıldırım, "BAKTAD, çalışıyor, büyüyor, gelişiyor... Türkiye'nin en önemli mutfak değeri olan baklava ve tatlı sektörünün sorunlarını, sıkıntılarını, dertlerini paylaşarak vizyoner adımlar atmaya devam ediyor. Bu bir idealdi... Bu bir çabaydı... Bu bir gelecek ülküsüydü... Bir araya gelemez denilen sektör temsilcileri, sektördeki güçlerini birleştirerek BAKTAD'ı oluşturdular. BAKTAD; kurumsal kimliğiyle ve marka gücüyle, baklavanın bir Türk baklavası olarak tescil edilmesi noktasında tüm çalışmaları gerçekleştirdi. Bugün, baklavamızı sahiplenmeye çalışan ülkelerin bu noktadaki çabalarının önüne set çekerek, "Durun bakalım" diyebildiysek, bunu BAKTAD'ın gücüne borçluyuz. Bugün, dünyanın her bölgesine baklavayı Türk markası kimliğiyle ihraç edebiliyorsak, bu da BAKTAD'ın çalışkan ve samimi üyelerinin gayreti ve performansıyla olmuştur. Birlikten güç doğar... Bu zamana kadar hep birlikte el ele vererek pek çok çalışmamızın hayata geçmesini sağladık. Gerçekleştirdiğimiz hizmetlerimizde, faaliyetlerimizde bizlerin yanında olan herkese tek tek teşekkür ediyorum. Biz güçlü ve geniş bir aileyiz. Biz bir olunca önümüzdeki engeller de kalkacaktır. Bu çatı altında bundan sonra da çok daha vizyoner çalışmalar ortaya koyacağız... Baklava'nın bir marka olması ideali yanında, gelecek kuşaklara da bu mesleğin aktarılması yönündeki girişimlerimizi farklı çalışmalarla taçlandıracağız" diye konuştu.

Türkiye'de hayırlı gelişmeler yaşandığını belirten Mehmet Yıldırdım, "Yaşadığımız tüm gelişmeler, yarınlara daha umutlu bakmamızı sağlıyor. Yıllarca tüm kaynaklarımıza el koyan IMF'den kurtulduk... Enflasyon belasından kurtulduk... Faizler kabul edilebilir seviyelere indirildi... Çılgın projelerle şehirlerimizin çehresi ve vizyonu değişiyor. Ülkemizin her bölgesinde farklı projelerle, altyapı çalışmalarıyla her tarafın şantiye olması sağlanıyor. 2023 vizyonunda 500 milyar dolarlık ihracat hedefi için tüm sektörler seferber olmuş durumda. Yaşanan güzellikleri elbette not edeceğiz. Ama reel sektörün önündeki bazı engellerin de kaldırılması, kayıtdışının kayıtiçine çekilebilmesi yönünde de adımlar atılmasını bekliyoruz. Eğer, ülkemizdeki kayıtdışı kayıtiçine çekilirse ülkemizin ekonomik sıçraması, beklenenden çok daha az sürede gerçekleşecektir. Bunu samimiyetimle söylemek zorundayım." değerlendirmesini yapytı.



BAKLAVA ECDADIMIZIN MİRASI
Daha sonra kürsüye gelen Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin, baklavanın başkentini temsil eden bir kentin mensubu olarak BAKTAD'ın çalışmalarına her zaman destek olacaklarını belirterek, "Bütün medeniyetlerin temelinde mutfak kültürü vardır. Acısıyla, tatlısıyla bu ürünleri sahiplenmek, kuşaklar arası taşımak,ş tarih boyunca imbikten geçmiş, süzülerek biçimlenmiş, dönüşmüş belli bir noktaya gelmiş bu ürünlere değer vermek zorundayız. Bir usta olabilmek için bile bir ömür geçiyor. Siz bu işe emeğinizi koyduğunuzda, alınterinizi koyduğunuzda işte o zaman kalite ortaya çıkıyor. Bu kalitenin dünya markası olması için, coğrafi işareti, bütün patentleri almak zorundayız. Böylece başka ülkelerin bizim değerlerimizi sahiplenmesinin önüne geçmiş oluruz. Baklava ecdadımızın mirasıdır, biz de sahiplenelim ve gelecek kuşaklara aktaralım" dedi.

Konuşmaların ardından misafirlere yemek ikram edildi. Yemekten sonra ise seçimlere geçildi ve yapılan seçimlerde Mehmet Yıldırım yedinci kez BAKTAD'ın Genel Başkanı olarak seçildi.

YORUM EKLE
YORUMLAR
refik BÜYÜKYILDIRIM
refik BÜYÜKYILDIRIM - 3 yıl Önce

MERHABALAR benim ailem dlyerek Baktad ailesine kabullerinize girmek üzere...
Mehmet Usta baklavaları olarak şerefli bayrağınızı Konya da büyük bir onurla taşımak istiyorum.Bunun için görüşmek üzere saygılarımla.

SIRADAKİ HABER

banner50

banner52