ABD'deki California Üniversitesi'nden Roshni George ve Donald Graves'in yaptığı araştırma, tarçında bulunan cinnamaldehyde ve epikatekin bileşenlerinin, Alzheimer ile mücadelede başarılı olduğunu gösterdi.
Araştırmacılar bu maddelerin, beyin hücrelerindeki "protein ipliklerinin" oluşumunu önleyebileceğini belirtti.
Bilim adamları, tarçına kokusunu ve parlaklığını veren "cinnamaldehyde" maddesinin, sinirlerin yapısı ve işlevinde büyük rol oynayan "tau" proteinini koruyabildiğini vurguladı.
Çikolata, kırmızı şarap ve yaban mersininde de bulunan "epikatekin"in çok iyi bir antioksidan olduğu açıklandı.
"Journal of Alzheimer's Disease" dergisinda yayımlanan araştırma, umut verici olsa da bileşenlerin insanlar üzerindeki etkisinin anlaşılması için katedilmesi gereken uzun bir yolun bulunduğunu belirten bilim adamları, yemeklerde kullanılandan daha fazla tarçının tüketilmemesi konusunda uyardı.
Sonuçlar, başka araştırmalarla da doğrulanırsa, tarçın ve bileşenleri Alzheimer için yeni tedavi yöntemlerinin geliştirilmesini yolunu açabilir.
aa.com.tr
Tarçın alzheimer riskini azaltabilir
Araştırmacılar tarçının, beyin hücrelerindeki "protein ipliklerinin" oluşumunu önleyebileceğini belirtti.
YORUM EKLE
1
Rafta bekleyen büyük tehlike!
2
Et ve zeytine sıkı denetim geliyor
3
Antioksidan için mükemmel bir kaynak: Domates
4
Tüketiciden 150 bin gıda şikayeti geldi
5
Çaykur çayları Suudi Arabistanda
6
Sucukta yeni bir skandal daha!
7
Bu çaylar uykusuzluğa çare olabilir
8
Fastfood devinden "Arap Baharı"na özel menü!
9
Buğday üreticisi taban fiyat bekliyor
10
İyi Tarım'a devlet 'iyi destek' ödeyecek
SON DAKİKA HABERLERİ
ANKETTüm Anketler
NAMAZ VAKİTLERİ
İMSAK
05:37
GÜNEŞ
07:01
ÖĞLE
12:57
İKİNDİ
16:07
AKŞAM
18:42
YATSI
20:01